Sportsjournalist Henning Hauth, Hørsholm, blev 80 år. Arkivfoto

Sportsjournalist Henning Hauth, Hørsholm, blev 80 år. Arkivfoto

Idrætsmanden og radiostemmen Henning Hauth er død

Lang sportjournalist-karriere sluttede på Radiosporten for Hørsholmborgeren, der blev 80 år

En af Danmarks mest alsidige sportsmænd gennem tiderne, Henning Hauth, er død 80 år gammel.
Henning har siden 1971 boet på Spættevej i Hørsholm med sin hustru Birte.
Et langt liv i sportens og sportsjournalistikkens verden med adskillige danske mesterskaber i fire forskellige idrætsgrene begyndte i Guldbergsgade på Nørrebro, hvor Henning spillede fodbold, cricket og bordtennis i AB og Københavns Bordtennis Klub.
Det gjorde han så godt, at han som 21-årig var med til at vinde fire danske mesterskaber i tre forskellige idrætsgrene - det samme år, 1952. Nemlig som midtbanespiller på AB's fodboldhold i 1. division, med AB i cricket og i bordtennissporten vandt han DM for hold og herredouble. Desuden kom Henning Hauth på landsholdet i både cricket og bordtennis.
Det var de glade amatørdage, men præstationen bliver ikke let at kopiere i nutidens professionaliserede idrætsverden.

Årets sportsjournalist

Efter en handelsuddannelse og endt soldatertid fik Henning Hauth et kontorjob i Dansk Boldspil Union (DBU). I 1961 begyndte han sin karriere som sportsjournalist på B.T. Fire år senere skiftede han til Berlingske Tidendes sportsredaktion, hvor han i 1970 blev hædret med prisen som "Årets Sportsjournalist".
"Min idræt har støbt fundamentet til min karriere. Den har lukket døre op for mig, som ellers aldrig havde været til at åbne," sagde Henning Hauth i et interview i Berlingske Tidende i 1978. Anledningen var, at Henning Hauth på det tidspunkt var fungerende sportschef på DR Sporten. I 80'erne blev tv og radio skilt i DR, og Henning fulgte med til Radiosporten. Afmeldingen "...og det var Radiosporten med Henning Hauth," huskes af mange den dag i dag, selvom Henning gik på pension i slutningen af 90'erne.

Tennisbanen trak

Familien Hauth med Henning, Birte, Lars, Dorthe og Tine flyttede fra Tårnby til Spættevej i Hørsholm i 1971, og i idrætslivet spillede Henning derefter mest tennis på banerne i Hørsholm/Rungsted Tennisklub. I begyndelsen på førsteholdet og senere blev det til flere danske veteranmesterskaber i både single og double.
Alligevel er det især bordtennissporten, at familien Hauth forbindes med, da hustruen Birte, sønnen Lars og datteren Dorthe alle har været på bordtennislandsholdet og vundet sammenlagt over 40 nordiske og danske mesterskaber.
Henning Hauth var desuden pressechef for tennisturneringen Copenhagen Open i 90'erne og bestred samme funktion ved store bordtennisbegivenheder som Europa Top 12 i KB Hallen i 1993 og senere Danish Open i Farum. Han var ligeledes mangeårig redaktør af Bordtennisbladet, og Dansk Bordtennis Unions tidligere formand Arne Madsen skriver følgende om Henning i sine mindeord på www.dbtu.dk.
"Henning Hauths ydmyge og venlige væsen gjorde ham til en meget afholdt person, overalt hvor han færdedes. Henning Hauths betydning for dansk bordtennis kan ikke overvurderes.
Henning Hauth efterlader sig sin hustru Birthe, børnene Tine, Dorte og Lars og ti børnebørn - alle bosiddende i Hørsholm.
Begravelsen finder sted på lørdag den 3. marts kl. 11 fra Rungsted Kirke.

Mindeord modtaget af familien.
 
 

null

Publiceret 29 February 2012 14:07