Antallet af tyverier fra varebiler er steget markant, viser nye tal fra politiet.

Antallet af tyverier fra varebiler er steget markant, viser nye tal fra politiet.

Politiet:

Tyvene går efter varebiler

Antallet af tyverier fra varebiler er steget markant, viser nye tal fra politiet

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Danskerne er blevet bedre til at sikre deres boliger. Derfor søger flere tyve mod landets byggepladser i stedet. Og når det gælder tyverier fra varebiler, er der ifølge Rigspolitiet sket en stigning.
Det vurderer Lars Mortensen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiet.
”Her er der faktisk tale om en væsentlig stigning. Det kan skyldes, at mange varebiler, ikke mindst indenfor håndværkerbranchen, ofte indeholder større værdier i form af værktøj end mange private hjem og derfor er eftertragtede mål for tyvene,” siger han i en pressemeddelelse.
Når det gælder om at forebygge tyverierne, har han en række enkle råd:
”Det gælder for eksempel om at få taget billeder af materialer og udstyr og ikke mindst at få mærket værktøjet, så politiet har noget at arbejde med, når vi har fat i en mistænkt. Og så er det vigtigt at sørge for, at byggepladsen er sikret, og at der er lys på pladsen om natten. Tyve bryder sig generelt ikke om opmærksomhed, og her er lys og lyd i form af bevægelsessensorer og alarmer med til at gøre en forskel,” forklarer han.

Private hjem sikres bedre

Ifølge Lars Mortensen er danskerne generelt er blevet bedre til at sikre deres eget hjem.
Det kan være en af forklaringerne på, hvorfor antallet af anmeldte tyverier fra håndværkerbiler er begyndt at stige igen.
”Det er værd at bemærke, at vi stadig er langt fra det niveau, vi for eksempel så i 2009, og antallet af tyverier fra byggepladserne er faldet henover årene. Men det er rigtigt, at det seneste år har vist en stigning i antallet af anmeldelser. Samtidig kan vi se, at antallet af indbrud i private hjem er faldet. Derfor er det nærliggende at tro, at en del af tyvene har flyttet deres aktivitet til byggepladser, der ikke altid er så godt sikret,” siger han.
Han understreger, at også det faktum, at der generelt er kommet gang i flere byggerier i Danmark, kan være med til at sætte mere gang i tyverierne.
”Selvom der stadig er tale om en beskeden stigning, så er vi meget opmærksomme på, at de senere års positive udvikling muligvis er ved vende,” siger Lars Mortensen.

Publiceret 17 January 2018 09:00