Det kan være østeuropæiske bander, der står bag en række indbrud i Hørsholm i Kristihimmelfartsferien. Modelfoto

Det kan være østeuropæiske bander, der står bag en række indbrud i Hørsholm i Kristihimmelfartsferien. Modelfoto

Serie af villa-indbrud i weekenden

“Østeuropæiske bander kan stå bag en række indbrud i Kristihimmelfartsferien,” vurderer Nordsjællands Politi

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Antallet af indbrud er gået den forkerte vej i løbet af Kristihimmelfartsferien. For mens antallet af indbrud i dagene op til lå på to-tre indbrud pr. døgn for hele kredsen hos Nordsjællands Politi. Så er det cirka, hvad der har været af indbrud pr. døgn alene i Hørsholm. De mange indbrud kan være organiseret, fortæller Bruno Witiing-Hansen fra Nordsjællands Politi.

“Det kan være udlændinge, sender håndlangere op på nogle planlagte raids i Kristihimmelfartsferien. De ved, at der er en periode, fra onsdag til søndag hvor folk ikke er hjemme, så vi har før set, at de planlægger deres raids efter det og begår flere indbrud ad gangen, så det er helt normalt,” siger han.

Flere huse gennemrodet

Det gik blandt andet ud over en villa på Skovlyvænget i Hørsholm, hvor en dør til soveværelsesvinduet blev brudt op, hvorefter hele huset blev gennemrodet. Her er der endnu ikke overblik over, hvad der blev stjålet. Det samme gælder for et hus på Bakkehusene i Hørsholm, der også blev ramt. Her blev der blandt andet stjålet en pc til 13.000 kr. Ved indbruddet der skete i tidsrummet mellem lørdag 12.00 og søndag kl. 9.32, var vindueshasperne blevet underboret, hvorefter tyvene udefra kunne prikke hasperne af med en strikkepind.

Det var dog ikke kun huse det gik udover for også en bil på Vestre Stationsvej i Rungsted, blev tømt for værdier. Her blev der stjålet et gavekort til Magasin på 1500 kr., et gavekort til Matas på 400 kr. to bæreposer med tøj, og to solbriller af mærket Ray-Ban. Det skete i tidsrummet fra lørdag kl. 8.50 - til søndag kl. 9.15.

Publiceret 14 May 2018 11:45