Flere nordsjællændere har i de seneste dage modtaget e-mails, der mest af alt ligner pengeafpresning. Foto: Mostphotos

Flere nordsjællændere har i de seneste dage modtaget e-mails, der mest af alt ligner pengeafpresning. Foto: Mostphotos

Pas på mails fra Edgardo & Co.

Nordsjællands Politi melder om nye forsøg på pengeafpresning

Af
Fred Jacobsen

Tikker der en email ind i din indbakke fra eksempel Edgardo Nicollini, skal du være på vagt. Det bedste, du kan gøre, er at slette den - og så kontakte Nordsjællands Politi på telefon 1-1-4 eller på snj@politi.dk.

Edgardo ærinde er nemlig ifølge politiet at presse penge ud af dig. I mailen skriver han, at hvis du ikke betaler et vist beløb til ham, så vil han offentliggøre en kompromitterende video med dig på. "An adult videro", som han skriver.

Slet og kontakt politiet

En 61-årig kvinde fra Hørsholm modtog sådan en mail mandag kl. 18 og gjorde det, politiet anbefaler. Edgardo Nicolline krævede, at hun skulle betale 1900 dollars i bitcoins via en krypteret betalingsmetode - ellers vil en video med hende blive offentliggjort.

"Der var dette navn i denne meddelelse, men ingen adresse på e-mailen," forklarer politikommissær Anders Schütt fra Nordsjællands Politi.

Han oplyser også, at Nordsjællands Politi har modtaget ovenstående og yderligere en anmeldelse af det, der betragtes som forsøg på pengeafpresning. I alt fem tilfælde er indtil videre registreret.

Med i den 'pulje' hører også en 52-årig kvinde fra Kokkedal. Hun fik tirsdag kl. 02.07 en mail med en anden afsender, som forlangte 2900 dollars i bitcoins.

Publiceret 18 July 2018 10:21