Torsdag formiddag i Retten i Helsingør fik fire drenge forlænget deres varetægtsfængsling i sagen om gruppevoldtægter. Arkivfoto

Torsdag formiddag i Retten i Helsingør fik fire drenge forlænget deres varetægtsfængsling i sagen om gruppevoldtægter. Arkivfoto

Gruppevoldtægt: Sigtede drenge skal fortsat være fængslet

Dommeren forlængede varetægtsfængsling af de fire sigtede drenge i sagerne om gruppevoldtægt i Kokkedal, Nivå og Hørsholm

Af
Morten Timm

De fire drenge i alderen 15-17 år, der er sigtede for at stå bag flere gruppevoldtægter af fem unge piger ned til 13 år, skal fortsæt sidde varetægtsfængslet.

Det fastslog dommeren ved torsdagens retsmøde i Helsingør. Det var ud fra muligheden for, at de fire drenge på fri fod kan påvirke den videre efterforskning, at dommeren forlængede deres fængsling. Foreløbig for fire uger frem til 23. august.

I alt er otte drenge, alle af anden etnisk oprindelse end dansk, sigtede i sagen, men det er kun de fem af dem, der lige nu må opholde sig på forskellige ungdomsinstitutioner under varetægtsfængslingen.

En femte dreng i sagen, som ifølge politiet står bag størstedelen af de i alt syv tilfælde af overgreb, har frivilligt ladt sin varetægtsfængsling forlænge med to uger. Han var derfor ikke tilstede ved dagens retsmøde, oplyser Ekstra Bladet på deres netavis.

De er blandt andet sigtede for i fællesskab og på skift i løbet af tre gange at have tvunget sig til oralsex hos den samme 14-årige pige. En af gangene skete det i et solcenter i Hørsholm.

Tumult i retten

Ved torsdagens retsmøde var salen fyldt med pårørende til de unge sigtede teenagedrenge, og der opstod ifølge avisen tumult i retslokalet, da en af de to andre sigtede forsøgte at kramme et familiemedlem, men blev forhindret af de fremmødte politibetjente.

Den 15-årige sigtede blev så ophidset over situationen, at han måtte lægges i håndjern af betjentene og føres ud af salen.

Desuden kunne to af drenge gå retsmødet til en nyt retslokale i Retten i Helsingør, hvor de begge var tiltalt i en voldssag i Kokkedal, skriver eb.dk

Uhyggelig sager

Række af formodede gruppevoldtægter mod helt unge piger har fundet sted i Kokkedal, Nivå og Hørsholm, og de kom til politiets kendskab i slutningen af maj, da en pige fortalte, at hun i efteråret 2017 var blevet voldtaget af flere drenge.

Efterfølgende voksede sagen sig større, idet fire andre piger er gået til politiet og ligeledes har anmeldt, at de er blevet udsat for voldtægt.

Flere af overgrebene er desuden blevet videofilmet.

Publiceret 26 July 2018 12:20