Se billeder og video:

Dyreklinik alvorligt brandskadet

Tirsdag aften udbrød der brand i Usserød Dyreklinik på Bloustrødvej. Politi efterforsker brandårsag

Af
Morten Timm

Usserød Dyreklinik er lukket på ubestemt tid efter en brand hærgede klinikken på Bloustrødvej i Hørsholm. Det meddeler dyrlæge og klinikejer Charlotte Frydensborg.

Nordsjællands Brandvæsen fik anmeldelsen tirsdag kl. 19.02, og da de første slukningskøretøjer nåede frem stod flammerne allerede op fra taget, oplyser Claus Larsen, indsatsleder og operativ chef hos Nordsjællands Brandvæsen.

Der var også en kraftig røgudvikling, og Nordsjællands Politi meddelte på Twitter, at områdets beboere skulle blive inden for og holde døre og vinduer lukket.

Brandårsag efterforskes

"Ilden er opstået i et køkkenlokale i stueetagen, uden at jeg kan sige, hvordan den er opstået. Men via lokalet har branden bredt sig til etageadskillelsen og videre til taget, hvor ilden også fik fat i hulrummet mellem tag og indertag. Sammen med den kraftige blæst gjorde det slukningen meget vanskelig," fortæller indsatslederen dagen derpå.

Først efter mere end 2½ times indsats fik brandfolkene ilden under kontrol og kunne fortsætte med efterslukningsarbejdet frem til kl. 23.

"Der er sket alvorlige brandskader på dyreklinikken, og bygningen har indvendigt taget meget skade, ligesom tagkonstruktionen er ødelagt," siger Claus Larsen videre til Ugebladet.

I brandsprog har huset har dog ikke været overtændt, og det kategoriseres heller ikke som udbrændt.

Ingen personer eller dyr er kommet noget til ved branden, oplyser Nordsjællands Politi, der nu har sat gang i en efterforskning af brandårsagen.

Giver besked på telefonsvarer

Det var har ikke været muligt at få en kommentar til brand fra dyrlæge Charlotte Frydensborg, men på Usserød Dyrekliniks telefonsvarer oplyser hun, at klinikken har lukket indtil videre på grund af branden.

"Vi har ikke noget overblik over, hvor klinikken genåbner, men håber snart at vende tilbage," siger hun videre og henviser sine klienter til dyrlæge Carsten Holm Petersen og Dyreklinikken Rungstedvej, telefon 4586 1580.

Publiceret 24 October 2018 10:45