I en fotovogn gik blitzen af mere end 2.500 gange på en enkelt dag. 
.
I en fotovogn gik blitzen af mere end 2.500 gange på en enkelt dag. .
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

2.551 fartbøder på 10 timer: Afgørelse i sag om blitzkrig på motorvejen

Fakta om hastighedsmålingerne

Lyngby Omfartsvej:

Der blev gennemført 37 målinger i perioden den 22. april til 20. september 2015. Det samlede antal måletimer var 145. Målingerne viste en overtrædelsesprocent på mellem 6,2 og 8,9.

Helsingørmotorvejen:

Der blev gennemført 10 målinger i perioden 28. juli til 12. september 2015. Det samlede antal måletimer var 26. Målingerne viste en overtrædelsesprocent på mellem 4 og 25.

Det var efter reglerne, at Nordsjællands Politi langede 2551 fartbøder ud på 10 timer ved et vejarbejde på Helsingørmotorvejen. Det har Retten i Lyngby netop afgjort i en række prøvesager.

Sagerne drejede sig om fartmålinger i forbindelse med vejarbejde på Helsingørmotorvejen og Lyngby Omfartsvej i juli 2015 - og om, hvorvidt skiltningen i forbindelse med vejarbejdet var tilstrækkelig.

"Vi er tilfredse med, at retten har afsagt dom i overensstemmelse med vores påstand om, at den skiltning, der var på stedet har været tilstrækkelig og levede op til den plan, som forelå," siger anklager, Rikke Hald fra Nordsjællands Politis anklagemyndighed.

Hastighedsmålingen på Helsingørmotorvejen den 29. juli 2015 blev foretaget på forespørgsel fra entreprenøren, som havde en oplevelse af, at der blev kørt for hurtigt gennem området med vejarbejde, og at hans medarbejdere dermed blev udsat for unødig fare.

Hastighedsmålingen på Helsingørmotorvejen den 29. juli 2015 blev foretaget på forespørgsel fra entreprenøren, som havde en oplevelse af, at der blev kørt for hurtigt gennem området med vejarbejde og hans medarbejdere dermed blev udsat for unødig fare.

Ved målingen blev 2551 bilister målt til at køre hurtigere end det tilladte i de godt 10 timer, målingen foregik. Det tal skal ses i lyset af, at der i samme måling var 16.634 bilister, som kørte efter reglerne.

 

 

 

 

Publiceret: 09. Februar 2017 13:45
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt