Kunsthåndværker Lin Utzon foran Hørsholm Sognegården

Kunsthåndværker Lin Utzon foran Hørsholm Sognegården

De 9 faste til Lin Utzon

Kunstner og tekstildesigner Lin Utzon, der er aktuel med udsmykningen af Hørsholm Sognegård, svarer på Ugebladets 9 faste spørgsmål

Bag facaden er jeg reelt en
…murerarbejdsmand og en drømmer og forfængelig.
Det første jeg kan huske i livet er
…lyset i skoven i Hellebæk, hvor vi boede, og hvor mælkebøtte-frø og insekter dansede runddt i en lysstråle. Og havet...
Jeg var allermest lykkelig dengang
… da jeg fik mine to børn.
Mit livs største vendepunkt var da
… det var også da jeg. fik mine børn.
Når jeg har weekend vil jeg allerhelst
... jeg har ikke  weekend i min geschæft. Oftest sidder jeg og roder med noget, men når jeg har fri vil jeg helst sidde og betragte havet og naturen, pille tennis eller tage en tur i sommerhuset.
Det sidste jeg gør her i livet er
…så langt er jeg overhovedet ikke kommet. Det er heldigvis ikke noget jeg tror er lige rundt om hjørnet. Man skal helst leve sit liv som det er den sidste dag, hvis man kan det og fylde  sit liv med noget, der betyder noget for en.
Når jeg bliver gammel vil jeg
… er et alt for stort spørgsmål. Jeg tror ikke på, at man bliver gammel inde i sit hovedet. Der er man jo aldersløs. Og mit hoved bliver forhåbentlig ved med at fungere. Men når jeg bliver gammel laver jeg det, jeg laver nu - altså beskæftiger mig med at tegne, male og rode med ting.
Man ved man har en rigtig ven når
… det ved man i sit hjerte. Det har nødvendigvis ikke nogen form.
Jeg sætter størst pris på en mand når
… helt generelt sætter jeg meget pris på mænd - og så sætter jeg meget pris på MIN mand, der har humor og er en vis person. Og det har heller ingen form.?Der er så mange former nu til dags, men sådan har jeg det ikke.
 

Hvem er Lin Utzon

* Født på Frederiksberg i 21. maj 1946. Voksede op i Hellebæk og Austrarlien. Bor nu i Spanien.
* Kunsthåndvækrer og tekstildesigner.
* Datter af den verdensberømte danske arkitekt Jørn Utzon.
* Uddannet på 'School of Painters and Sculptors' i Sydney, Kunsthåndværkerskolen i Kbh. samt Margrethe-Skolen. Tilknyttet Den Kgl. Porcelænsfabrik fra 1978.
* Kendt for både porcelæn, scenografi, kostumer og arkitektoniske udsmykninger, bl.a. Bagsværd Kirke, Københavns Lufthavn, Tivolis kupler, Volvos hovedsæde i Göteborg, IBM i Dallas samt San José Convention.
* Lige nu aktuel med udsmykning af Hørsholm Sognegård, indviet fredag den 16. august. Hun har frem til oktober en stor udstilling på Kastrupgaard Museet

Publiceret 20 August 2013 15:30