Tre suspenderede medarbejdere stopper i Lions Børnehuse

Efter områdelederen af Lions Børnehuse blev fyret i begyndelsen af januar, stopper yderligere tre suspenderede medarbejdere nu

Af
Af Peter Mailand

Tre suspenderede medarbejdere i Lions Børnehuse stopper nu, oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.
"På vegne af bestyrelsen for det selvejende daginstitutionsområde Lions Børnehuse oplyser Hørsholm Kommune, at de tre personer, som har været fritaget for tjeneste, fratræder deres stillinger. Fratrædelsen er et anliggende mellem Lions Børnehuse og de tre medarbejdere. Der er altså ingen sammenhæng mellem fratrædelsen og den igangværende politiefterforskning.
Lions Børnehuses bestyrelse som har ansvaret for driften, dvs. økonomien, pædagogikken, administration og ledelse af det selvejende område, har informeret forældrene i institutionerne via et brev.
Hørsholm Kommune kan på nuværende tidspunkt ikke tilføje yderligere til sagen, men vil informere når der er nyt," skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.
De fire blev sammen suspenderet i december efter mistanke om svindel for op mod to millioner kroner i Lions Børnehuse, og samtidig blev der indledt en politisag.
Sagen startede den 9. december, hvor Hørsholm Kommune indgav en politianmeldelse på grund af, hvad der blev kaldt "alvorlige økonomiske uregelmæssigheder" på det selvejende daginstitutionsområde Lions Børnehuse.

Uregelmæssighederne førte til, at områdelederen og tre andre medarbejdere i begyndelsen omgående blev fritaget for tjeneste.
Sagen blev meldt til politiet, og samtidigt har Hørsholm Kommune iværksat to undersøgelser af kommunens og Lions Børnehuses bestyrelses rolle i dagen. Sagen efterforskes i Nordsjællands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, som den 18. december sigtede en person i sagen for mandatsvig.
Ifølge Ugebladets oplysninger er den sigtede den nu fyrede områdeleder.
Der er 90 vuggestuebørn og 166 børnehavebørn på området, og 80 ansatte. Det selvejende område består af tre institutioner, Solhuset, Børnehuset og Løvehuset.
 
 
 
 

Publiceret 02 February 2017 11:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV