Forpagter opgiver svømmehallen

’Spiseriet’ lukker i Hørsholm Svømmehal efter kun halvandet år, og kommunen er nu gået på jagt efter ny caféforpagter

Af
Morten Timm

Morten Timm

“Vi har besluttet os for at lukke 'Spiseriet' og har derfor opsagt vores forpagtning i Hørsholm Svømmehal".
Sådan lyder det fra Mortensmad-restauratør Lisbeth Bruhn-Hansen, der sammen med sin mand Morten Bruhn-Hansen åbnede café 'Spiseriet' i svømmehallen 1. februar 2016 med indvielse af selveste formand for Sport-, fritids- og kulturudvalget Nadja Maria Hageskov.
Det har vist sig at være sværere at drive spisested i Idrætsparken end parret forventede, da de fulde af forhåbning ville videreføre deres koncept med simrende retter, sprøde salater og sandwich fra Mortensmad i Vedbæk, hvor de har drevet takeaway siden 2012.
”Jeg håber, at vi om et år er nået til, at man siger: 'Vi ses hos Mortensmad' i stedet for 'Vi ses i svømmehallen',” lød det fra Lisbeth Bruhn-Hansen ved åbningen.
De lagde heller ikke fingrene imellem i forhold til deres ambitioner for den nye café, der blandt skulle være et alternativ til fx at køre på Rungsted Havn.
“Vi gjorde det ret klart, at vi ikke var til pommes frites og friture, så hvis vi skulle have forpagtningen (i Hørsholm Svømmehal, red.), skulle det være på vores måde med gode råvarer og madlavning,” forklarede Lisbeth Bruhn-Hansen dengang.
Men det til trods har det ikke kunnet lokket Hørsholmborgerne og brugerne af Idrætsparken til 'Spiseriet' i et omfang, at parret kunne få det til at løbe rundt og derfor har besluttet at kaste håndklædet og opsige forpagtningen efter kun 14 måneder.
“Vores forventninger til forretningen i Hørsholm Svømmehal er desværre ikke blevet indfriet i forhold til de mål, vi har sat os som professionelle fagfolk,” meddeler Lisbeth og Morten Bruhn-Hansen i en pressemeddelelse.
Overfor Ugebladet har Lisbeth Bruhn-Hansen desuden oplyst, at det er kommet bag på dem, hvor stille der er i løbet af dagen, og hvor få mennesker, der kommer.

Lang lukning

Situationen blev heller ikke gjort nemmere af, at svømmehallen var lukket i henved 20 dage på grund af tekniske problemer, hvor der ingen gæster kom. Desuden åbnede de på et tidspunkt, hvor der var dårlige parkeringsforhold på grund af ombygning ved Hørsholm Hallen.
Uagtet den langvarige lukning af svømmehallen afviste Hørsholm Kommune at give dem kompensation.
Restauratørparret tror fortsat på, at efterspørgslen er stor i Hørsholm Idrætspark på et hjemmelavet kvalitetsmåltid - og især til de mange travle børnefamilier. Og det er deres håb, at kommunen finder en ny forpagter, der kan overtage, når de stopper med udgangen af oktober, samt man ikke går tilbage til pølser og pommesfriter.

Centerchef beklager

Det ønsker centerchef for kultur og fritid, Henrik Duus Rosengreen, heller ikke og afviser, at man i jagten på ny forpagter vil gå tilbage til det gamle, men satser på et sundt og varieret madtilbud.
“Jeg kan kun beklage, at 'Spiseriet' har opsagt deres forpagtning. De har truffet en beslutning, og det synes jeg er ærgerligt. For vi ved, at der er mange, der efterspørger mad i Idrætsparken,” siger Henrik Duus Rosengreen.
Det er korrekt, at der har været en periode, hvor svømmehallen var lukket og der er afvist at give kompensation i form af nedsat forpagtningsafgift.
“Det er ikke forpagtningsaftalens skyld, at det ikke gik, men jeg ved, at de selv har indskrænket deres åbningstid mere end der var aftalt,” oplyser centerchefen.
Henrik Duus Rosengreen er ikke et sekund i tvivl om, at der er et kundegrundlag til et spisested i området.
“Hvis man gerne vil tjene penge, så kan også tjene penge dernede. Alene i svømmeklubben er der 1500 medlemmer. Der kommer tusindvis af mennesker, der afholdes camps og aktiviteter, og der elever fra gymnasiet og Vallerødskolen til frokost. Jeg ser mange muligheder,” fastslår Henrik Duus Rosengreen.

Dialog og fleksibilitet

Han tror på, at man skal være fleksible og opmærksom på menukort og priser samt gå i dialog med kunderne om, hvad de ønsker.
“Jeg siger ikke, at det er dét, der er gået galt for Spiseriet, men det er noget vi vil lægge vægt på i en aftale med en ny forpagter,” understreger centerchefen, der har sat ansøgningsfristen allerede til 18. august.
Efter 'Spiseriet' fortsætter Lisbeth og Morten Bruhn-Hansen med gourmet- og selskabmad.

null

Publiceret 10 August 2017 08:00

SENESTE TV