Nyt erhvervsråd går efter vinderkultur i Hørsholm

Detailhandel, liberale erhverv og håndværk samlet for at styrke kommunens erhvervsliv

Af
Fred Jacobsen

Ni erhversvforeninger i Hørsholm står bag kommunens nye erhvervsråd, som skal skabe vækst, fostre nye idéer og tiltrække nye borgere. Der er ifølge Henrik KLitgaard (R), formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, tale om at samle det lokale erhvervsliv - og det er der efter hans mening brug for.
“Det er helt afgørende, at vi er i tæt dialog med erhvervslivet, så vi ikke bare mødes her og der, men har et formelt forum,” siger Klitgaard, for hvem et erhvervsråd længe har stået meget højt på ønskesedlen.
“Jeg tror på kollektiv intelligens,” siger Klitgaard om rådet, der blandt andet skal fungere som høringsorgan, hvor kommunen kan fremlægge og få afprøvet nogle idéer og initiativer for erhvervslivet, før politikerne beslutter noget.
“Den overodnede dagsorden er at få samling på tropperne og få koordineret indsatsen,” mener Henrik Klitgaard, som ser mindre udfordringer end i andre kommuner.
“Her i Hørsholm har vi ingen industri af betydning. Så det er detailhandel, liberale erhverv, håndværk og i et vist omfang også turisme, vi kan koncentrere os om,” mener Henrik Klitgaard.
Og ambitionsniveauet er højt: Ifølge en pressemeddelelse fra Hørsholm Kommune skal den koordinerede indsats føre til “en klar erhvervsidentitet for byen, der er præget af vinderkultur, åbenhed mod omverdenen og stærke alliancer mellem borgere, institutioner og kulturliv”.
Erhvervsrådet består af Hørsholm Midtpunkt, Hørsholm & Omegns Handelsforening, Gågadeforeningen, Centerforeningen Kongevejscentret, Rungsted Handels & Erhvervsforening, Rungsted Havn, Håndværkerforeningen, Tømrermestreforeningen, Hørsholm Erhvervs Netværk (HEN).
Fra kommunalbestyrelsen er Henrik Klitgaard (R) og Peter Antonsen (BL) med.

null

Publiceret 12 September 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV