I 40 år har Tick haft tjek på tøjet

Leif Tick startede som elev i tøjbranchen i 1961, og mange butikker senere kan han nu fejre 40 års jubilæum i Hørsholm Midtpunkt

Af
Morten Timm

Morten Timm

Selvom han efter et velgennemført generationsskifte nu tillader sig at møde en time senere og gå lidt tidligere hjem, så er den lokale tøjmand Leif Tick ellers ikke til at stoppe.
Han er stadig en fast bestanddel af Tick-butikkerne, og i disse dage kan han fejre sit 40 års jubilæum i Hørsholm Midtpunkt, hvor lige nu er han den person, der har været længst tid i centret.
“Jeg kan rigtig godt lide det, og jeg har jo svært ved at lade være. Det er stadig sjovt, og jeg synes, at det er dødhyggeligt sådan en fredag og lørdag at møde folk og kunder, man kender, og få en snak,” fortæller 74-årige Leif Tick.
I 40 år har den driftige tøjmand været at finde i en af sine butikker fra klokken otte morgen til 19 aften, mandag til fredag, og lidt kortere om lørdagen. Siden 2009 har han kørt parløb med sønnen Joachim Tick, og længe har det været planen, at 33-årige Joachim skulle overtage forretningerne. Det skete sidste år.
“Siden er jeg trappet lidt ned, men det er da noget jeg skal lære. Det samme med at overlade beslutningerne til andre. Det skal jeg også vænne mig til,” siger 40 års jubilaren med et smil.
Det var i oktober 1977, at han overtog Willadsen Tøjeksperten i Hørsholm Midtpunkt. Senere åbnede han også børnetøjsbutikken Pep & Pepino i Midtpunkt, og op gennem 80'erne havde han også Tøjeksperten i Holte, Charlottenlund og Fredensborg.
At have mange butikker har ikke været et mål i sig selv, men det at sætte noget nyt i gang og få det til at gro har været drivkraften for 74-årige Tick.

Afgørende opbakning

I 1992 åbnede han så Gant i Midtpunkt, solgte senere sine Tøjeksperten-forretninger, åb-nede dog i stedet butikkerne 'Joakim' og senere '12 grader Nord', i fællesskab med sønnen, og med tøj til de unge. Senere afhændede han Gant, og i fællesskab søsatte far og søn Tick-butikkerne, heraf en med mærket 'Tiger of Sweden'.
“Det har altid været sjovt, men jeg kunne ikke have kørt det ræs uden den fulde opbakning hjemmefra,” siger Leif Tick med henvisning til hustruen Monica.
For den lokale tøjmand har kunden altid været i centrum - og den gode service er alfa og omega. Det kan godt være, at det er blevet sværere at drive forretning i dag end for 30-40 år siden med de forskellige platforme, vi har at kommunikere på og drive butik fra nu til dags. Og det kan godt være, at far og søn orienterer sig meget forskelligt i forhold til den digitale udvikling, men de er enige om én ting.
“Folk kan stadig godt lide en god service, og så skal butikken se ordentlig ud,” fastslår de.
“Mit udgangspunkt har altid været at sætte pris på kunden. De er jo gæster i butikken, og jeg har aldrig ville have, at vi lavede pistolsalg i mine butikker,” forklarer Leif Tick til Ugebladet.

Kunde gik i vrede

Han fortæller historien om dengang, han nægtede at sælge noget bestemt tøj til en mandlig kunde, fordi det ikke klædte ham. I stedet fandt Tick noget andet, der klædte ham.
“Men kunden gik i vreden. Han kom så forbi et par dage senere med sin kone og undskyldte. Hun fik lov at se, hvad det var, manden ville købe, og det jeg havde valgt ud. Der var heller ingen tvivl hos hende, og de endte med at købe det, jeg havde valgt,” husker Tick.
Han har også været med så længe, at han har et par kunder, hvor han har solgt dem deres konfirmationstøj, senere deres bryllupstøj og nu børnenes konfirmationstøj.
Leif Tick var 17 år, da han i 1961 kom i lære hos i tøjforretningen C.P. Lauritzen på Vesterbrogade. Han fulgte dermed i sin far og farfars fodspor, der ligeledes drev tøjbutikker.
Han er glad for, at Joachim som familiens fjerde generation fortsætter i branchen, og sønnike vil faktisk kunne markere Tick-dynastiets 100 års jubilæet i næste årti.
“Men det, der glæder mig mest, er at se, hvor meget Joachim trives med det her og selv vil det,” slutter Leif Tick.
40 års jubilæet markeres i de næste dage i butikkerne, hvor kunderne bydes på lidt bobler til ganen samt snacks.

null

Publiceret 24 October 2017 12:15

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV