DEBAT:

Rigtig trist byudvikling i Hørsholm

Af Jakob Preisler, Hauchsvej 15, Sorø:
For 17 år siden flyttede jeg og min daværende hustru til Hørsholm. Jeg husker stadig, at hun var helt betaget over udsigten til det gamle rådhus og udsigten til kirken. Og jeg var helt enig - utroligt charmerende.
Det er så desværre slut nu. Det ene rædselsbyggeri efter det andet er skudt op siden da.
Først en helt arkitektonisk uinteressant hvid klods med lejligheder på Rungstedvej, som tog udsynet til kirken, når man kom kørende.
Efterfølgende en lige så uinteressant hvid klods med lejligheder på Usserød Kongevej ved Dronningedammen. Det er set før - i 80'erne tegnede Henning Larsen Dalgas Have - for 30 år siden var det moderne - det kan gøres bedre idag.
Senest har Dorte Mandrup Arkitekter tegnet og fået opført en skændsel af et byggeri i tilknytning til det gamle rådhus - nu husende en Netto-forretning og et fitnesscenter. Og for at det ikke skal være løgn Har Dorte Mandrup Arkitekter også vundet konkurrencen om Hannebjerg-området. Det tegner ikke godt.
Jeg kan dybest set være ligeglad, da jeg har fraflyttet kommunen. Men kønnere eller mere attraktiv er byen bestemt ikke blevet arkitektonisk.
Glemte i forbifarten lige sognegården, som er helt malplaceret (og også tager udsynet til kirken) samt advokat Mortangs byggeri.
Rigtig trist udnyttelse af byens arealer.

Publiceret 07 December 2017 14:00

SENESTE TV