Venstre ønsker godt nytår:

Hørsholm skal være Danmarks bedste familiekommune

Af Annette Wiencken (V), gruppeformand for Venstre i Hørsholm Kommunalbestyrelse:

På vegne af Venstres kommunalbestyrelsesgruppe ønsker jeg alle i Hørsholm et godt og lykkebringende 2018.

Kommunalvalget er overstået – men Venstres ambitioner består. I Venstre arbejder vi for tæt kontakt imellem os borgere og kommunen.

Vi er ikke hinandens modpart, vi er hinandens medspillere. Derfor står vi i Venstres kommunalbestyrelsesgruppe til rådighed med hjælp til stort og småt, for vores ambition er, at Hørsholm skal være Danmarks bedste familiekommune.

I 2018 kommer vi til at tale meget om byudvikling, og der skal være tæt borgerkontakt, medens det foregår. Vi skal lave lokalplaner og udbyde PH Park, vi skal overveje den fremtidige anvendelse af politistationen, og i Venstre ser vi gerne, at vi også får hul på dialogen med staten om den fremtidige anvendelse af de tomme museumsbygninger.

Bygningerne rummer mange muligheder, og i Venstre ser vi gerne, at så mange borgere som muligt i fremtiden kan få glæde af og aktivt bruge de smukke, historiske rammer.

Fælles vision for skoler

I Venstre har vi fortsat ambitioner på skoleområdet. Vi har rigtigt gode skoler, og vi har i særdeleshed rigtigt dygtige forældre. Det forpligter, og derfor skal vi hele tiden forsøge at gøre skolerne – og eleverne – lidt bedre.

Alle elever skal opleve at skulle stå på tå og blive udfordret – og det skal vi også i vores bestræbelser på at give eleverne det bedst mulige udgangspunkt for deres fortsatte udvikling. Venstre vil blandt andet arbejde for, at der bliver skabt en fælles vision for Hørsholms skoler.

Tryghed for forældre

En god skolegang starter i trygge hjem og gode daginstitutioner. Derfor er vi rigtigt glade for, at der nu er fokus på og flere midler til at øge den pædagogiske bemanding i daginstitutionerne. Det giver forældrene tryghed i bevidstheden om, at de efterlader deres børn i kærlige omgivelser og gode læringsmiljøer.

I efteråret tog Venstre initiativ til et tættere samarbejde med Hørsholms detailhandel. Initiativet går ud på at skabe bedre dialog mellem vores handelsforeninger og især bedre dialog med kommunen.

Styrke idrætssamarbejde

Vi ser kommunen mere som serviceorgan over for vores virksomheder og mindre som myndighed. Et sundt og blomstrende handelsliv gavner alle, ikke mindst for børnefamilierne, hvis travle hverdag kan lettes ved, at der findes et godt og varieret udbud af forretninger i Hørsholm.

Sport og motion er ekstremt vigtigt for både børn og ældre og skaber sammenhold og bedre sundhed. Vi skal sætte større pris på alle de frivillige, som er med til at få sportsforeningerne til at fungere optimalt. Vi vil gerne styrke samarbejdet mellem sportsforeninger og skoler og i det hele taget skabe kulturtilbud til alle borgere. Kulturen er det, der binder borgerne tættere sammen i kommunen.

Ældre skal være glade

Nøgleordene for Venstres syn på ældrepleje er værdighed, ordentlighed og rettidighed. Der er igennem mange år sparet millioner af kroner på servicen på ældreområdet. Det kan ikke ske, uden at det går ud over kvaliteten.

”Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste”. Det fortoner sig, hvem ophavsmanden til ordene er, men Hørsholm skal kendes som kommunen, hvor de ældre borgere er trygge, aktive og glade.

Med et løfte om tæt dialog med Hørsholms borgere, og om at Venstre fortsat vil arbejde ambitiøst og energisk for at gøre Hørsholm til Danmarks bedste familiekommune, siger vi tak for året der gik og ønsker alle hørsholmborgere et sundt, aktivt og lykkeligt 2018.

Publiceret 08 January 2018 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV