Kasper drømme og virkelighed smeltede sammen i splitsekund

Kasper Pedersen vandt triatlonet i Dubai i fredags og kvalificerede sig til VM i Sydafrika i september

Af
Joachim Weichel

Fredag vandt triatlet Kasper Pedersen et kvalifikationsløb i Dubai, som betyder, at han kvalificerede sig til VM i Sydafrika senere på året. Her får du et indblik i de tanker, der løb gennem hans hoved undervejs i løbet, og hvordan han skal fejre sejren.

I fredags er uden tvivl en dag, som jeg sent vil glemme.

Hele ugen op til racet har der været tale om vindforholdene og vejret. På trods af bølger på 1,5-2 meters højde, så fik vi alligevel lov til at svømme de 1.9km. De første 900 meter havde vi bølgerne mod os, så det var tæt på umuligt at navigere rundt og finde ind i en rytme. På trods af dette kommer jeg op af vandet efter 28 minutter, fem sekunder efter nummer to.

Kort efter jeg kommer af sted på cyklen, får jeg overhalet nummer ét - jeg kan mærke, det er min dag. På trods af en forholdvis solid modvind, formår jeg stadigvæk at holde en høj fart, og gradvist får jeg skabt et større og større hul til de bagvedliggende. Ved vendepunktet efter 45 kilometer får jeg for første gang mulighed for at se hvor stort et hul, jeg har fået skabt, i og med at ruten er 45 kilometer ud og 45 kilometer hjem ad samme vej.

Jeg kan se, at jeg har godt 3 minutter til min nærmeste konkurrent, Scott, som jeg på forhånd vidste ville være stærk. Jeg beslutter derfor, at tage den lidt med ro de sidste 45km og gøre mig klar til de afsluttende 21.1km løb, hvor jeg ved, at jeg skal grave rigtig dybt, hvis jeg vil vinde. Jeg formår dog at cykle 44.7 km/t i snit de sidste 45km og får udbygget mit forspring til 5 minutter inden jeg begiver mig ud på løbet.

Allerede efter tre kilometer på løbet, så kan jeg godt mærke, at det bliver en hård omgang. Solen skinner fra en skyfri himmel, og det er virkelig varmt. Jeg forsøger at køle mig ned med koldt vand og svampe ved alle depoterne. Jeg holder mit planlagte tempo, men allerede efter syv kilometer er Scott kun 10-15 sekunder efter mig. Jeg forsøger at se så frisk ud som mulig, så han ikke tror, jeg er træt. Halvvejs råber min kæreste til mig, at jeg bliver nødt til at sætte tempo på, hvis jeg vil vinde.

De næste 10 sekunder lukker jeg kort øjnene og tænker tilbage på alle de hårde træningspas jeg har haft de sidste 6 måneder. Jeg skal kun lide i 30 minutter mere, og så har jeg måske en chance for at vinde mit første Ironman 70.3-løb og kvalificere mig til VM. De sidste 7km sætter jeg alt ind og med tre kilometer tilbage, kan jeg se, at jeg har løbet næsten tre minutter væk fra ham.

Glæden er uendelig stor, da Kasper krydser mållinjen som vinder af løbet.

Glæden er uendelig stor, da Kasper krydser mållinjen som vinder af løbet.

Jeg forsøger dog stadigvæk at holde tempoet så højt som overhoved muligt, indtil jeg efter fire timer og 18 minutter kan krydse stregen som vinder af Ironman 70.3 Dubai og nu også er kvalificeret til Ironman 70.3 VM i Sydafrika til september.

Da jeg krydser stregen, ryster hele min krop, og jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg leder febrilsk efter min kæreste, som jeg giver et kæmpe knus og fælder en lille tåre sammen med. Hun har lige så meget været en del af denne rejse og sejr, som jeg har.

Her et par dage efter er det stadigvæk lidt uvirkeligt. Jeg har kæmpet i tre år - og nu lykkedes det. Jeg er stolt, jeg er glad, og så er jeg rigtig træt. Heldigvis rejser jeg først hjem på onsdag, så jeg har et par dage til at slappe af i varmen og nyde lidt ferie med min kæreste.

Kasper fremviser det synlige bevis på hans suveræne præstation.

Kasper fremviser det synlige bevis på hans suveræne præstation.

null

Publiceret 05 February 2018 18:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV