Menighedsplejen klar til at hjælpe socialt udsatte

Hørsholm Sogns Menighedspleje i nyt samarbejde med kommunen for at hjælpe flere udsatte borgere

Af
Morten Timm

Morten Timm

Hørsholm Sogns Menighedspleje er blandt andet sat i verden for at hjælpe socialt udsatte borgere i Hørsholm. Alligevel er det de færreste, der ved, at menighedsplejen rent faktisk også står klar med at give et tilskud på 1.000 kroner til økonomiske trængte borgere, hvis de indsender ansøgning.

Det vil Hørsholm Sogns Menighedspleje gerne lave om på, så deres pulje af penge kan komme ud hos borgerne til gavn og glæde. Derfor har de netop indledt et nyt samarbejde med Hørsholm Kommune, som i deres borgerkontakt skal hjælpe med at gøre opmærksom på støttemuligheden.

“Vores formål i Menighedsplejen er at hjælpe socialt udsatte borgere, men det er hos Hørsholm Kommune - enten i hjemmeplejen, i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsafdelingen samt hos Jobcentret - at de møder borgere, der kan stå og have brug for en økonomisk håndsrækning. Her vil de kunne udpege og oplyse de borgere om, at der kan søges hjælp hos os,” fortæller Benno Aulby, formand for Hørsholm Sogns Menighedspleje.

I 2017 fik menighedsplejen et beløb på 50.000 kroner fra Hørsholm Menighedshus' Fond og sammen med andre private donationer er puljen nu oppe på 80.000 kr, som de otte medlemmer af Menighedsplejen er klar til at dele ud af til nødlidende borgere.

Du kan høre mere om, hvordan man ansøger om hjælp ved at kontakte en af Hørsholm Kirkes præster: Nina Raunkjær (nra@km.dk), Per Melhof (pem@km.dk) og Le Klint (lekl@km.dk). Eller menighedsplejens formand Benno Aulby (bennoaulby@gmail.com) eller næstformand Leo Toft (leo-toft@eriquito.dk).

Læs mere om Hørsholm Sogns Menighedspleje på horsholmkirke.dk

Publiceret 08 February 2018 09:30

SENESTE TV