SE BILLEDERNE:

Onkel Reje og alle andre gav den gas

Februarkulden sendte flere til tøndeslagning på centertorvet end på gågaden

Af
Fred Jacobsen

Onkel Reje, troldmanden, ninja'er, Spiderman og prinsesserne var der alle, da bymidten markerede fastelavn ved at slå katten af tønden.

Det vil sige, at det ikke var nogen koordineret fastelavnslørdag: Midt på Hovedgaden havde gågadeforeningen inviteret til tøndeslagning - og en halv time senere indledte Hørsholm Midtpunkt sit tilbud til børn og barnlige sjæle med musiker og entertainer Mek Pek.

Det var helt klart temperaturen, der kom til at afgøre, hvor de fleste børn og forældre søgte hen: Inden for i varmen på centertorvet, hvortil gågadens tøndeslagere også lod sig drage efter veloverstået kamp i februar-kulden.

Her havde den arrangerende gågadeforening fået Venstres Kristian Nørgaard Jensen fra byrådet til at sige nogle velkomstord. Og han hæftede sig ved, at fastelavn i tidernes morgen blev fejret af voksne, som slog katten af tønden fra heste - og at man kunne vinde et års skattefrihed i konkurrencen.

“Så var der nok kommet flere,” blev der mumlet blandt de overskueligt mange voksne, hvis børn dog ufortrødent gik i gang med dagens væsentlige opgave: At få de to trætønder befriet for slik og andet godt, der lå i dem.

Desuden blev der udpeget en vinder i tøndekonkurrencen, som syv af kommunens institutioner havde deltaget i. NGG-SFO løb med førstepræmien, som er en gang hotdog med noget at drikke til 27. Anden- og tredjepræmie gik til henholdsvis Løvehuset og Ahornhuset.

Christian på fire år løb med titlen som kattekonge hos de små, hvor Emilie på fem blev dronning. Hos de lidt større børn løb Markus på otte år med kongetitlen.

Der blev også snakket om, om gågaden og Midtpunkt ikke kunne koordinere eller måske endda samle deres fastelavnsaktiviteter. En kendsgerning var i hvert fald i dag, at langt de fleste søgte inden for, hvor Mek Pek gav en halvtimes opvarmning og børnene derefter tog fat på tøndeslagning og fastelavnsboller.

Endelig røg bunden hus de små i gågaden.

Endelig røg bunden hus de små i gågaden.

Der blev lagt godt med kræfter i tøndeslagningen på gågaden.

Der blev lagt godt med kræfter i tøndeslagningen på gågaden.

Christian på fire år og Emilie på fem løb med konge- og dronningekronerne i gågaden. Foto: Jørgen Quist Nielsen

Christian på fire år og Emilie på fem løb med konge- og dronningekronerne i gågaden. Foto: Jørgen Quist Nielsen

Publiceret 10 February 2018 13:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV