Mistanke om giftig svamp i SFO-bygning med 226 børn

I SFO-bygningen på Usserød Skole er der fundet vækst som kan være svampespore, oplyser Hørsholm Kommune

Af
Morten Timm

Morten Timm

Børnene i Usserød Skoles SFO-ordning er i hast blevet flyttet til andre lokaler på skolen efter der er begrundet mistanke om, at SFO-bygningens gavl er angrebet af giftige svampespore.

Det var i forbindelse med det årlige bygningssyn i slutningen af januar, at man fik mistanke om, at der kan være vækst med svampespore i SFO-bygningen, som til daglig rummer 226 børn. Det oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om en mindre bygning, som ligger frit i forhold til de øvrige bygninger på Usserød Skole.

Kommunen oplyser, at der med det samme blev iværksat undersøgelser, og der er på nuværende tidspunkt konstateret vækst af mulige svampesporer i de lukkede konstruktioner i sydgavlen.

Først i slutningen af næste uge vil der foreligge svar på, hvilke type af vækst, der er tale om.

Tager forholdsregler

Mens Hørsholm Kommune afventer svar på prøverne, foretages de nødvendige bygningsmæssige foranstaltninger – herunder at fjerne de forsatsvægge det drejer sig om samt at foretage en miljøsanering for at rense lokalerne.

For at afklare så meget som muligt, mens eleverne holder vinterferie, vil kommunen benytte en sporingshund til at gennemgå alle skolens bygninger.

Frem til problemet er løst - forventelig i starten af marts - vil SFO-børnene benytte andre lokaler på skolen, oplyser man fra Hørsholm Kommune.

Usserød Skoles SFO-bygning undersøges nu for angreb af svamp. Det er de to gavle, der er ramt. Børnene i SFO’en er nu flyttet til andre lokaler på skolen, oplyser Hørsholm Kommune. Foto: Morten Timm

Usserød Skoles SFO-bygning undersøges nu for angreb af svamp. Det er de to gavle, der er ramt. Børnene i SFO’en er nu flyttet til andre lokaler på skolen, oplyser Hørsholm Kommune. Foto: Morten Timm

Mareridt fra 90’erne

Meldingen om svamp på Usserød Skole vækker et 20 år gammel mareridt. I 1990'erne blev der konstateret skimmelsvamp i større dele af skolens bygninger. Det betød blandt andet, at en tredjedel af skolens bygninger blev revet ned, og nye bygninger blev opført.

SFO-bygningen var dog ikke en del af dette.

I pressemeddelelsen slår Hørsholm Kommune fast, at Center for Ejendomme generelt følger standen på alle kommunens bygninger, og hvis der fx er mistanke om vækst med svampespore, tager kommunen aktion på det og benytter i nogle tilfælde eksterne eksperter og analysefirmaer til arbejdet.

Publiceret 14 February 2018 16:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV