DEBAT:

Bus 150S skal ud i nødsporet

Af Svend Erik Christiansen (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen:

Nu har flere borgerlige politikere været i medierne for at redde bus 150 S.

Det er altid dejligt, når andre partier også er med på Socialdemokratiske mærkesager, som offentlig transport.

Når det sker, ender vi jo med at være rigtig mange, der vil kæmpe sammen for bedre og mere offentlig befordring i Hørsholm.

Det er helt afgørende for borgerne, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet i Hørsholm, at buslinie 150 S bevares og gerne udbygges. Bus 150 S er den eneste forbindelse, der er fra det tætbefolkede Hørsholm direkte til arbejdspladserne og uddannelsesinstitutionerne i Københavnsområdet. Ældre mennesker er også storbrugere af bussen.

Hørsholm var ikke så heldig at ligge der, hvor man i slutningen af 1800 tallet lagde jernbanelinjerne i Nordsjælland. Derfor har Hørsholm et specielt stort behov for hurtige og direkte busforbindelser.

Nu er det jo en Socialdemokrat, der er formand for regionsrådet, og vi i Socialdemokratiet i Hørsholm vil derfor benytte os af den direkte adgang, vi har til de indflydelsesrige politikere i regionsrådet.

Ud over regionsrådsformand Sophie Hæstorp, vil vi rette vores henvendelse til Charlotte Holtermann, der er nyvalgt til regionsrådet opstillet fra Hørsholm. Vi vil sætte vores lid til, at bl.a. de to socialdemokrater har større indflydelse på beslutningsprocessen, og derfor bedre kan redde buslinje 150 S.

Når vi er ved det, vil vi ikke nøjes med at kæmpe for at 150 S bevares. Vi vil samtidig foreslå, at denne unikke buslinje sikres hurtigere gennemkørsel ad motorvejen, i stil med hvad vi har set med buslinjerne langs den sidste del af Lyngbyvejen ind mod byen.

Lad f.eks. 150 S få lov til at køre i nødsporet langs motorvejen. Det er yderst sjældent at sporet anvendes, og skulle der ske uheld kan bussen jo trække ud så længe.

Publiceret 23 February 2018 16:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV