SE VIDEO:

22 sække varme til frysende hjemløse

7. b på Hørsholm Skole samlede tøj og andet ind på to dage

Af
Fred Jacobsen

En elev fra 7.b på Hørsholm Skole har 'prøvefrosset' for den gode sag.

I 20 minutter satte han sig uden for i skygge og kulde. Bare med en hættetrøje, uden jakke, almindelige bukser, ingen handsker.

“Jeg kunne hverken mærke mine hænder eller ører. Det var ekstremt koldt,” fortalte Anders. da han her til morgen sammen med klassekammeraterne tog bus 150S fra det gamle rådhus ind til HJælperiet på Theklavej i Københavns nordvestkvarter for at aflevere de 22 sække med tøj og andet varmt til hovedstadens frysende hjemløse, eleverne havde samlet sammen de seneste to dage.

Anders' 'prøvefrysning' indgår i en video, 7.b lagde ud på Hørsholm Skoles Facebook-side for at reklamere for deres indsamling til de hjemløse.

“Vi har samlet tæpper og soveposer, bukser, liggeunderlag, sko, børne- og voksentøj ind,” fortalte Gustav Mørch Koch, da han torsdag kontaktede Ugebladet for at oplyse om indsamlingen.

På det tidspunkt var der 13 fyldte plastikposer fyldt til de hjemløse, De var vokset til 22, da eleverne fredag morgen tog turen til København for at aflevere sækkene.

“Og det er ikke kun forældrene, der er kommet med sagerne. Det er mange forskellige steder fra. Også bedsteforældre,” fortæller Lone Viborg, 7. b's klasselærer, der fik idéen.

“Jeg læste et opslag om behovet for hjælp, ja, og så gik de i gang,” fortæller læreren.

Ud over at lægge en video ud på skolens Facebook-side har eleverne også sendt besked ud i alle klasser med en opfordring til at deltage i indsamlingen.

Den gik strygende, så det i løbet af to dage lykkedes at indsamle 22 sække fyldt med noget, der kan give hjemløse noget varme i vinterkulden.

22 sække med tøj, sko, liggeunderlag og andet, der kan varme hjemløse i vinterkulden, venter på at blive fragtet til København. Foto: Fred Jacobsen

22 sække med tøj, sko, liggeunderlag og andet, der kan varme hjemløse i vinterkulden, venter på at blive fragtet til København. Foto: Fred Jacobsen

FAKTA

  • Hjælperiet er en tøjbutik under Morgencafé for Hjemløse, hvor hjemløse og socialt udsatte kan handle gratis. 
  • Hjælperiet har et bredt udvalg af tøj, sko, soveposer, hundemad, gamle mobiltelefoner samt andre basale fornødenheder. 
  • Hjælperiet modtager tøjdonationer alle hverdage i tidsrummet 7-13 på Theklavej 48, 2400 København NV. Kontakt: 61690564 eller kontakt@morgencafeen.dk

Publiceret 02 March 2018 12:00

SENESTE TV