DEBAT:

Kære Bøørge... bestyrelser bestemmer, råd rådgiver!

Af Thorkild Gruelund (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Kære Bøørge, kære læsere. Vores udmærkede redaktør af denne avis vil ikke længere kalde mine kollegaer og mig for kommunalbestyrelsesmedlemmer. Vi skal i hans optik være byrådsmedlemmer. Efter redaktørens opfattelse skal vi ændre navnet Hørsholm Kommunalbestyrelse til Hørsholm Byråd.

Glem det, redaktør!

Jeg sidder netop nu i kommunalbestyrelsen i min midterste valgperiode:-). Jeg vil kæmpe indædt imod dine tanker resten af min tid som kommunalbestyrelsesmedlem. Bestyrelser bestemmer. Råd rådgiver. Enkelt forklaret!

Derfor skal vi fortsat hedde Kommunalbestyrelse!

Vi har meget kompetente råd i Hørsholm Kommune. Grønt Råd, Handicapråd, Seniorråd, Idrætsråd etc. Det er vigtigt, at vi politikere får rådgivning fra mennesker, som til daglig har ”fingrene nede i bolledejen”. På den baggrund kan kommunalbestyrelsen tage mere kvalificerede beslutninger.

Du omtaler mig - mod min vilje - som byrådsmedlem. Jeg har besluttet, at når du vil bestemme, hvad jeg skal kaldes, så vil jeg fremover også bestemme, hvad du skal hedde.

Du skal hedde Bøørge - med dobbelt ø. Det lyder sønderjysk, og det er vel også redaktørens oprindelige hjemstavn.

Jeg havde andre navne i tankerne. Rasmus Klump. Nej det er for rart og elskeligt et væsen.

Rasmus ”Modsat” vil passe godt til redaktøren. Hvis vi i kommunalbestyrelsen ikke indbyder til borgermøder for at lytte til borgernes holdninger, får vi skæld ud af redaktør Bøørge.

Hvis vi beslutter, at nu skal vi styrke dialogkulturen i kommunen, så bebrejder samme redaktør Bøørge os, at vi næsten flygter fra ansvaret.

Men mit valg af nyt navn til Ugebladets redaktør blev altså Bøørge - med dobbelt ø.

Ja, så er der lige det med Ugebladet. Ugebladet skal da også have nyt navn. Her har jeg haft flere navne i tankerne.

Jeg får utroligt meget skæld ud over, at ældre borgerne ikke modtager Ugebladet - eller kun sjældent modtager bladet. ”Månedsbladet” faldt mig derfor naturligt ind som det mest nærliggende. Men faktisk har jeg vænnet mig til redaktøren og lært ham at kende som en gemytlig fyr. Så ond vil jeg ikke være. Men nu fik han den alligevel, den med distributionen. Eller manglende.

Pladderballe Tidende, det må være Ugebladets fremtidige navn. Jeg mener bestemt, at det var Monrad & Rislund, som gjorde Pladderballe kendt og ”hædret”.

Kære redaktør Bøørge fra Pladderballe Tidende! Vi må her i din avis kæmpe videre om dette væsentlige emne. Eller du og jeg kan mødes og tage diskussionen over et sønderjysk kaffebord. Sådan et består af fjorten slags kager. Det er lige mig.

Nogle vil sige, pyt med det. Men vi - alle borgere og vor lokale avis - skal værne om historien og kulturen. Hørsholm skal ikke bare være ”metervaren”. Derfor!

Efter min opfattelse er det vigtigt, at vi fornyr os. Det er ligeså vigtigt, at vi bevarer.

Godt med Jer fremmede og nytænkning! Men respekter det, I kommer til!

Publiceret 07 March 2018 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV