Erhvervsmand idømt fængsel og millionbøde for skatte- og momsfusk

60-årig erhvervsmand fra Rungsted snød statskassen for 9,7 millioner

Af
Morten Timm

Morten Timm

2½ års fængsel og 9,65 millioner kroner i tillægsbøde. Sådan lød dommen over den 60-årige Sten Bergmann, tidligere Rungsted, forleden ved Retten i Helsingør.

Han blev dømt for omfattende skatte- og momsunddragelse for næsten 9,7 millioner ved over flere år og igennem flere virksomheder at have undladt at betale a-skat og moms samt med sort aflønning af medarbejdere.

To af forholdene er fra 2011-12 og vedrører virksomheden SB Gruppen ApS, som havde adresse på Rungsted Bytorv. I alt blev han dømt for syv forhold.

Fare for misbrug igen

Af retsbogen fremgår det, at den tidligere firmaejer er fundet ude af stand til at varetage forpligtigelserne med at drive virksomhed, og der er fare for, at han igen vil kunne misbruge den stilling.

Derfor blev han - indtil videre - frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed, både her i Danmark og i udlandet, uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Sten Bergmann erkendte sig uden forbehold skyldig i alle forhold, og han skulle inden 14 dage fra dommen betale sit tilgodehavende på 9,3 millioner kroner hos SKAT.

Ifølge retsbogen kan den dømte 'forvandle' sin bødestraf på 9,65 millioner kroner til 60 dages fængsel.

Under sagen oplyste han, at han nu var ansat i sin søns firma.

Publiceret 12 March 2018 12:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV