DEBAT:

Stop papirreklamernes hærgen

Af Lilly B. Tang, Usserød Kongevej 84, Hørsholm:

Sig mig engang: Hvordan betales reklameomdelerne? Får de kun penge for de reklamer, de får omdelt? For så forstår jeg da godt, at de ikke respekterer Nej-tak-til-reklamer.

Jeg har klaget til FK-distribution over omdeleren på min adresse for ikke alene respekteres mit nej-til-reklamer ikke, men da jeg skrev på postkassen: Jeg vil ikke have reklamer, muntrede ungen sig med at slette ”Ikke”- så der stod: Jeg vil…have reklamer.

Kvikt, hi-hi – eller bare uopdragent mobberi? Jeg går da ud fra, at det er et barn, for ingen voksen gør vel sådan noget – eller hvordan?

Jeg ved ikke, om klagen virker. Gør den det, FK-distribution? For jeg hader papirreklamer. Af flere årsager: De sprænger min postkasse, de krøller min post, de ryger direkte i skraldespanden og i disse net-tider burde de være HELT overflødige. De er miljøskadelige – ikke bare ved fremstillingen – men også ved forbrændingen. Der må også være andre, der går direkte til skraldespanden med dem, hvorfor en del af omdelingsudgiften også er spild.

Kunne man i mindste ikke unde os en TILVALGS-ordning, og ikke en fravalgsordning – som ungerne jo ikke respekterer. Hvorfor arbejder erhvervslivet ikke for det?

Det står hen i det uvisse, hvorfor papirreklamerne ikke er forbudt ved lov. Er det pengeinteresser: Man kan jo vel forstå trykkerierne, omdelingsfirmaet og børnene, der render rundt med reklamerne. Men at erhvervslivet vil være bekendt at blive ved med at bekoste det griseri, forstår jeg ikke.

Jeg kan kun appellere til folks fornuft: Altså: Udgifterne til de dyre reklamer ender jo på prisen på varerne. Hvorfor skal vi finde os i både fordyrede varer, miljøgris, sprængt postkasse og krøllede breve?

Er de reklamer virkelig varefordyrelsen værd? Mange af supermarkedsreklamerne går på TILBUD, og danskerne er desværre tilbudsjunkier pga. verdens højeste moms- og skatter. MEN reklameudgifter gør altså hverken priserne billigere, eller tilbuddene bedre. Mange bekymrer sig om miljøet, så er det ikke selvmodsigende, at ingen protesterer mod papirreklameforurening – især når store dele af det slet ikke bliver læst, fordi ingen kan nå at læse så store mængder reklamer, og mange af dem når slet ikke inden for hjemmets døre, men ender direkte i skraldespanden.

Det er som om, min postkasse slet ikke er min. PostDanmark bestemmer, at jeg SKAL have den – og hvor den skal hænge, og FK-distribution og omdelerbørnene hærger den med reklameskidt, der ødelægger både min post og selve postkassen. Temmelig retsløst.

Det har været omdiskuteret i både DR og andre medier, at politikerne ville lægge afgifter på papirreklamerne. Men hold da op med at kreere endnu mere administration og endnu flere afgifter, det er utidig statslig grådighed.

Bare forbyd skidtet helt, så vi kan få vores postkasser i fred.

Publiceret 04 April 2018 07:00

SENESTE TV