Ja til tofamiliehus i Rungsted denne gang - men så er det slut

En husejer i det sydlige Rungsted har trods generelt forbud fået lov til at splitte sit hus op i to ejerlejligheder

Af
Fred Jacobsen

Selv om Hørsholms Miljø- og planudvalg har besluttet, at der skal nedlægges § 14-forbud mod alle ansøgninger om tofamiliehuse i det område, der er omfattet af byplan 3 (det sydlige Rungsted), får en husejer på Rungsted Strandvej nu alligevel lov til at opdele sit hus, så det bliver et hus med to ejerlejligheder.

“Vi har givet dispensation her, fordi et § 14-forbud i dette tilfælde ikke redder noget som helst,” fortæller udvalgsformand Kristin Arendt (K).

Blev bygget i 2016

Den afgørende forskel på den aktuelle sag fra Strandvænget 7 i Rungsted og andre ansøgninger om at måtte bygge tofamiliehuse er dels, at det er en 'gammel' sag, dels, at der er tale om et byggeri, der er afsluttet og godkendt.

Allerede i juni 2016 blev der givet tilladelse til en tilbygning til det eksisterende hus med det formål senere at dele huset op i to ejerlejligheder. Det giver ifølge Kristin Arendt - og et enigt Miljø- og planlægningsudvalg - derfor ingen mening at fastholde det generelle forbud mod dette tofamiliehus.

Den sidste dispensation

“Det her ændrer intet i den virkelige verden,” understreger Arendt, men fastholder samtidigt, at § 14-forbuddet gælder kommende ansøgninger.

“Vi kendte denne sag i forvejen, og den store forskel fra andre sager er jo, at byggeriet her var afsluttet. I de sager, hvor vi har udstedt forbud, var der tale om ansøgninger,” forklarer udvalgsformanden og slår fast, at der ikke gives flere dispensationer indtil en lokalplan for området ligger klar.

Lokalplaner færdige i år

Miljø- og planlægningsudvalget besluttede i juni sidste år at forbyde tofamiliehuse i et område i det sydlige Rungsted øst for Rungsted Strandvej og udvidede i december forbuddet til også at omfatte et område vest for strandvejen.

Det betyder, at der for det østlige område skal foreligge en lokalplan senest 22. juni og for det vestlige 14. december, fordi der skal foreligge en lokalplan senest et år efter, der er udstedt et § 14-forbud.

God dialog i uidvalget

“Jeg synes så, vi havde en god dialog i udvalget, som hjalp os i det fremadrettede arbejde med lokalplanerne,” lyder det fra Kristin Arendt.

Det her ændrer intet i den virkelige verden

Kristin Arendt (K) om dispensationen

Publiceret 10 April 2018 09:00

SENESTE TV