Kærlighedspoesi og klezmer i sognegården

Nis Bank Mikkelsen reciterer Højsangen til Fællessang & flygelklang 13. april

Hørsholm Sognegård byder på kærlighedspoesi og jødisk folkemusik fredag 13. april kl. 16 som et arrangement under overskriften 'fællessang & flygelklang'

Teksten er Højsangen fra Det gamle testamente, som reciteres af Nis Bank-Mikkelsen og akkompagneres af to inkarnerede klezmermusikanter, Jens Schou på klarinet og Anders Singh Vesterdahl på harmonika.

Højsangen er en af Bibelens mest populære bøger og har været genstand for mange forskellige fortolkninger. Den allegoriske fortolkning, at bogen beskriver en åndelig virkelighed, og den mere realistiske, at bogen ganske enkelt handler om et erotisk forhold mellem to mennesker.

Teksten i Højsangen egner sig på grund af sin poetiske karakter godt til musik. Med fodfæste i klezmertraditionens magiske virkemidler, og med en særlig evne til at skabe nærvær, formår musikken at gøre ordene i Højsangen levende og nærværende.

Klezmermusikken stammer fra Østeuropa og er skæbneforbundet med jødernes historie. Den fandt fodfæste og grobund i USA efter krigen, og er i dag udbredt over hele verden.

Gratis entré, men kom i god tid, da der er begrænset antal pladser.

jesl

Publiceret 11 April 2018 06:00

SENESTE TV