Hørsholm Kirke åbner dørene

Så er det blevet tid til åben kirke igen. Tiltaget begynder 16. april og slutter i begyndelsen af efteråret

Så er det tid til Åben Kirke igen. Fra 16. april til 14. september samt i efterårsferien i uge 42 kan man komme og besøge Hørsholm Kirke i løbet af ugen.

Kirken er åben mandag til fredag mellem klokken 10 og 12 med mindre, der er kirkelige handlinger. En skare af frivillige gør det muligt at holde kirken åben, og de svarer gerne på folks spørgsmål. I Danmark er der over 2.000 kirker, hvoraf mange er åbne for besøgende. De kirker, der er åbne for besøgende, hedder “Vejkirker”. Du kan læse mere om danske vejkirker på www.vejkirker.dk 

Fred i kirken

Over døren til Hørsholm Kirke står der ”Min fred giver jeg Eder”. At træde ind i det smukke kirkerum og mærke roen sænke sig er noget, mange gør brug af. I de seneste år er antallet af folk, der besøger Hørsholm Kirke, steget. Nogle kommer for at sidde i stilhed, tænke eller bede en bøn, nogle er døbt, konfirmeret eller blevet gift i kirken og kommer forbi for at gense kirken. Andre er på udflugt og aflægger kirken et besøg i den forbindelse. Der kommer også en del børnehaver, der er på tur, og som får lyst til at kigge indenfor med børnene. Alle er velkomne, og et besøg i kirken kan kombineres med en gåtur i de naturskønne omgivelser.

I kirken er der forskellige brochurer blandt andet om urværket og Hørsholm Kirke, som man er velkommen til at tage med hjem. Der vil også være mulighed for at se urværket i kirketårnet, som blev restaureret i 2012. Enkelte dele af urværket stammer helt tilbage fra Frederik II's tid. Det var Frederik II, der opførte jagtslottet i Hørsholm i 1577.

Tema i kirken

I april måned har Hørsholm Kirke temagudstjenester søndag eftermiddag. Under det overordnede tema ”Helt nye toner i et gammelt hus” skal vi synge salmer og sange fra den nye kirkesangbog fra 2017. I den forbindelse er Kirken åben klokken 12 til 16 søndag 15. april og søndag 22. april.

15. april handler eftermiddagsgudstjenesten om at få ører, der kan høre Jesus stemme med sange af blandt andet Cat Stevens og Bob Dylan, og 22. april handler det blandt andet om forår med Anne Lise Marstrand Jørgensens smukke sang fra 2016 “Alt vågner på en forårsdag”.

Publiceret 12 April 2018 14:00

SENESTE TV