DEBAT:

Hørsholms borgere er sunde, men...

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og regionsrådet for Hovedstaden:

Region Hovedstaden har for nyligt offentliggjort 'Sundhedsprofilen for 2017', som også indeholder en vurdering af sundhedstilstanden for Hørsholms borgere.

I Venstre glæder vi os over, at Hørsholms borgere er nogle af dem, som bliver ældst både i Region Hovedstaden og i Danmark. Det er tegn på sundhed og et godt og sundt liv.

På langt de fleste parametre, så er borgerne i Hørsholm sunde og har et godt liv, som ligger over gennemsnittet for regionen.

Sundhedsprofilen for Hørsholm hejser dog et par advarselspunkter. Det gælder især alkoholforbruget, som for visse grupper af borgere ligger for højt. Det gælder stressniveauet, som også for visse grupper ligger over regionsniveauet og er relativt højt.

I Sundhedsudvalget vil Venstre arbejde på at fremme tiltag, som kan hjælpe borgerne med at begrænse alkoholniveauet og nedbringe stressniveauet.

Det er fortsat vigtigt med kommunal støtte til personer, som rammes af stress, så de hurtigt kan komme i behandling og tilbage på arbejdsmarkedet. Det har Venstre prioriteret gennem en årrække.

Publiceret 13 April 2018 07:00

SENESTE TV