Hold dig for ørerne:

Nu skal der skinnefræses

I næste uge om natten kommer specialtoget forbi Kystbanen for at slibe skinner

Nu er det med at finde ørepropperne frem og lægge dem klar på natbordet. For et 155 ton tungt specialtog skal nemlig krybe en tur op og ned langs Kystbanen.

Efter planen sker det i lokalområdetmellem fra torsdag 19.- og natten til lørdag 21. april. Det oplyser BaneDanmark i en pressemeddelelse.

Med sine fire fræsehjul og to slibehjul skal det 44 meter lange skinnetog fjerne revner i skinnerne, og det sker med en fart på 0,6 km/t.

Op til tre tons jern pr nat

Fræsetoget kører om natten og har planlagt turen fra Snekkersten til Rungsted Kyst 19.-20. april og fra Rungsted Kyst til Klampenborg 20.-21. april.

“Ved at slibe, fræse og høvle skinnerne, sørger vi for, at de kan holde længere. Det betyder færre hastighedsnedsættelser, færre skinnebrud og færre skader, der skal udbedres,” oplyser Pernille Skovrup, sektionschef i Banedanmark.

På en nat kan skinnetoget fræse op til tre ton jern af skinnerne. Jernet bliver herefter kontrolleret, sorteret og bearbejdet, inden det genanvendes.

Fræsehjulene er ikke sporet hele tiden, men kun de enkelte steder, hvor der er revner, som findes ved særlige kørsler med måletoget.mt

Publiceret 14 April 2018 09:00

SENESTE TV