Formand for kunstforeningen, Anne-Grethe Nissen takkedei åbningstalende mange frivilliges indsats gennem årene. Foto: Lene Bundsgaard.
Formand for kunstforeningen, Anne-Grethe Nissen takkedei åbningstalende mange frivilliges indsats gennem årene. Foto: Lene Bundsgaard.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

50 år med kunst i Hørsholm

Lørdag var der fernisering på Hørsholms kunstforenings 50-års jubilæumsudstilling

JUBILÆUM Sprøde fløjtetoner af to unge elever fra Hørsholm Musikskole, bød de mange gæster velkomne, da der i lørdags var fernisering på Hørsholms kunstforenings 50-års jubilæumsudstilling i Fuglsanghus. 

Udstillingen blev åbnet af kunstforeningensformand, Anne-Grethe Nissen, der sammen med borgmester Morten Slotved stod for hovedtalerne.  

Begge glædede sig over, at der nu i 50 år har eksisteret en kunstforening med det formål at arbejde for udbredelse af og forståelse for kunst til gavn for både børn og voksne. 

Anne-Grethe Nissen benyttede lejligheden til at takkede de mange frivilliges indsats gennem årene, herunder hendes fem forgængere som formænd: H. Bernhoft, Hans Hornegaard, Svend Erik Jensen, Kell Bredmose og Ellen Savery.   

I jubilæumsudstillingen, der er lavet i samarbejde med Galerie Moderne, Silkeborg og Format Artspace, København, er der fokus på både klassisk grafik og ung grafik. 

"Hørsholm Kunstforening havde ved stiftelsen tilbage i 1967 fokus på grafikken. Derfor er valgt et repræsentativt udvalg af etablerede kunstnere med navne som Carl-Henning Pedersen, Erik A. Frandsen, Ejler Bille, Egill Jacobsen og Lise Malinovsky," fremgår det af hjemmesiden. 

"50 år senere – nu i 2017 - lever grafikken stadig og er på udstillingen repræsenteret ved 15 unge danske billedkunstnere. Deres værker giver et bredt indblik i, hvordan den yngre generation af kunstnere bruger de klassiske grafiske teknikker til at skabe værker, der har noget på hjerte og fortæller historier fra vores egen samtid," står der. 

Udstillingen er åben kl. 12 - 17 alle fredage, lørdage og søndage til og med søndag den 14. maj. 

/pm 

 

I dagens anledning stillede bestyrelsen op til fotografering foran Fuglsanghus. Foto: Lene Bundsgaard
I dagens anledning stillede bestyrelsen op til fotografering foran Fuglsanghus. Foto: Lene Bundsgaard
Publiceret: 13. Marts 2017 12:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere