Beboertalsmand Henrik Andersen og milgø- og planlægningsudvalgsformand Peter Antonsen (BL) i samtale under borgermødet, der delvist fandt sted på Møllehusgrunden.
Beboertalsmand Henrik Andersen og milgø- og planlægningsudvalgsformand Peter Antonsen (BL) i samtale under borgermødet, der delvist fandt sted på Møllehusgrunden.
Foto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

80 spørgsmål gav sved på panden

Møllehusgrundens naboer fik forklaret boligprojekt på velbesøgt borgermøde

“Altså, da de bebudede, at de ville stille 80 spørgsmål, fik jeg sved på panden. Men ellers adskiller forløbet af dette borgermøde sig ikke fra så meget fra andre, jeg har været med til.”

Det var en velforberedt gruppe naboer til det planlagte byggeri af 28 almene boliger på Møllehusgrunden, Karsten Pedersen fra bygherren Domea stod over for i Sognegården, da der tirsdag aften var indkaldt til endnu et borgermøde om det meget omdiskuterede byggeprojekt. Og efter at arkitekt Sissel Hodge fra Rambøll Arkitekter sammen med Karsten Pedersen havde gennemgået projektet, rejste beboergruppens talsmand, Henrik Andersen, sig og sagde, at nu var de talrige fremmødte klar til at stille de 83 spørgsmål, de havde forberedet.

Da fik en anden så sved på panden: For Peter Antonsen (BL), formand for Miljø- og planlægningsudvalget, var ordstyrer og forudså nu, at de to timer, der var sat af til borgermødet, næppe ville være nok, når der skulle gives detaljerede svar på alle spørgsmål.

Efter en halvanden times fik han med held 'afværget', at alle de mange spørgsmål blev stillet og besvaret enkeltvis, så der også - som planlagt - blev tid til, at hele forsamlingen i den pænt fyldte sal i Sognegården kunne bevæge sig op på byggegrunden, hvor beboerne med lægter havde bygget en model for, hvordan de nye 28 boliger kommer til at tage sig ud ud mod Møllevænget og Uldvejen, hvor naboerne bor i deres parcelhuse.

Det var processen, antallet af boliger og bekymringen for, hvad et så massivt byggeri gør ved et i forvejen åbent boligkvarter med parcelhuse, der var i centrum.

“Det er en ganske massiv bræmme af boliger. Vi elsker det grønne område,” lød det fra en af deltagerne.

“Normalt skal der 10.000 kvadratmeter til sådan et byggeri. Det er kogt ned til 2.200. Kommunen meler sin egen kage her,” sagde beboernes talsmand, Henrik Andersen, med henvisning til, at Hørsholm Kommune får et statsligt tilskud på omkring 1,5 millioner til boligerne, som kommunen så også har den fulde anvisningsret til.

“Mængden af boliger og udseendet er ekstremt,” tilføjede Henrik Andersen, der på beboernes vegne endnu en gang understregede, at han helst ser, at byggeriet bliver på 15, men højst 20 boliger.

“Området vil aldrig blive integreret i Møllevænget. Der ligger en sygehusgrund ikke langt herfra, hvor der er plads. Her er der større chance for integration i stedet for en politisk fiasko,” lød det ligeledes fra en deltager.

Mødet sluttede på selve Møllehusgrunden, hvor beboergruppen bød på et glas og en skål kirsebær. To kommunalbestyrelsesmedlemmer, Thorkild Gruelund (K) og Peter Antonsen (BL) gik med, mens de øvrige, borgmester Morten Slotved (K), Annette Wiencken (V), Troels Moe (LA), Niels Lundshøj (S) og Otto B. Christiansen (K) gik hjem.

Peter Antonsen roste beboerne for deres saglighed, men hverken han eller Gruelund ville fortælle, om mødet havde flyttet noget hos dem.

“Det skal vi lige snakke sammen om først,” sagde udvalgsformanden til Ugebladet.

Publiceret: 14. Juni 2017 17:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt