Alternativet Hørsholm har sløjfet det blå valgforbund og har i samme moment valgt Camilla Dolberg Schmidt som partiets spidskandidat i Hørsholm.
Alternativet Hørsholm har sløjfet det blå valgforbund og har i samme moment valgt Camilla Dolberg Schmidt som partiets spidskandidat i Hørsholm.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Alternativets bestyrelse underkendt: Springer fra blåt valgforbund

Liste Å har også valgt ny spidskandidat i 42-årige Camilla Dolberg Schmidt

Det vakte opsigt og en del af kritik, da Alternativet i Hørsholm for nylig valgte at indgå valgforbund til den politiske højrefløj i Hørsholm med Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Nu har Alternativets medlemmer i Hørsholm også talt, og de har vendt tommelfingrene ned til deres egen partibestyrelsens bemærkelsesværdige samarbejde. Det betød fredag på et ekstraordinært opstillingsmøde, at Alternativet i Hørsholm besluttede at trække sig fra det indgåede valgforbund.

”Vores medlemsdemokrati har talt, og det var ret tydeligt, at der her ikke var opbakning til det tekniske valgforbund med Venstre, Liberal Alliance og DF. Det er derfor min opgave som bestyrelsesforperson at trække Alternativet Hørsholm ud af valgforbundet, hvilket jeg har meldelt de andre partier,” siger Jørgen Fabrin i en pressemeddelelse og tilføjer, at de nu fortsætter det politiske arbejde uden for valgforbund.

I alt mødte 24 medlemmer op og et overbevisende flertal af disse ønskede at trække sig fra valgforbundet.

Kvinde i front

På Alternativets ekstraordinære opstillingsmøde blev der ligeledes foretaget supplerende valg af kandidater til det kommende kommunalvalg.

Her blev Camilla Dolberg Schmidt, 42 år, enstemmigt valgt som partiets spidskandidat i Hørsholm, hvor også Anders Kinnerup og Jørgen Fabrin, der begge blev valgt tidligere på året, er på listen.

Camilla Dolberg Schmidt er uddannet cand.polit. og projektleder, og ernærer sig som forfatter, underviser og rådgiver. Hun er mor til Marius på 12 og Clara på 10 år, og ifølge hendes Facebook-side tror hun på det gode i livet.

”Jeg er både rørt og taknemlig for den store opbakning til mit kandidatur, og jeg glæder mig til at komme i gang med det politiske arbejde. Alternativet bygger på en høj grad af medlemsinddragelse, og det var derfor en stor fornøjelse at se så mange engagerede mennesker møde op,” siger Camilla Dolberg Schmidt i en pressemeddelelse.

Publiceret: 09. Oktober 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt