Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Angrebet med fyrværkeri: Søgte skjul i billetskur

Dramatisk optakt til nytårsfest på Kokkedal Station

"En kvinde går i chock og skriger i afmagt. En mand råber: 'Nu stopper I', men får bare svaret: 'Luk røven, din luder!'"

Sådan beskriver to mænd, som gerne vil være anonyme, men som Ugebladet kender identiteten på, en hændelse nytårsaften på Kokkedal Station.

Sammen med andre festklædte mennesker ventede de to mænd på 20 og 21 år på togey mod København, da en gruppe unge begynder at fyre fyrværkeri af i nærheden af 7 Eleven kiosken på stationen.

"I begyndelsen skyder de i luften og råber 'Godt Nytår!', men så begynder de at rette fyrværkeriet mod os", fortæller den ene af vidnerne.

Folk bliver forskrækkede og bange og søger ly bag de afskærmede billetautomater på stationen.

"Fyrværkeriet brager ind i plastikafskærmningen, men eksploderer også på perronen foran den åbne del af billetskuret", fortæller vidnerne.

De beskriver gruppen, der fyrer fyrværkeriet af, som unge på 16-26 år. De er en 10-20 stykker og har indvandrerbaggrund. De løber rundt om 7 eleven-kiosken og sender fyrværkeriet af sted derfra og skyder også mod kiosken og kaster fyrværkeri ind i stationens ventesal.

"En kvinde i det skur, hvor jeg er, går i panik og skriger i afmagt, om der da ikke er nogen, der kan gøre noget. Så er det, at en midaldrende mand råber til dem, at de skal stoppe. Han får så bare svaret, at han skal 'lukke røven'", fortæller en af vidnerne.

Da toget kommer, nærmest flygter de ventennde ind i togen.

"De nærmest tramper på hinanden for at komme væk fra fyrværkeriet", lyder beskrivelsen fra en af de vidner, Ugebladet har talt med.

De søgte op i forreste ende af toget for at undgå at møde de unge ballademagere, som også var med toget. Da disse også hoppede på toget, valgte de to mænd at hoppe af ved nærmeste station og vente på næste tog.

De to vidner, Ugebladet har talt med, ønsker ikke at stå frem med navn, men Ugebladet er bekendt med deres identitet.

De begunder ønsket om anonymitet med at beskytte sig selv.

"Der er en risiko ved at blive uvenner med sådan nogle mennesker. En hurtig google-søgning, så ved du, hvor jeg bort", siger et af vidnerne.

"Der er ingen grund til at lege med ilden", lyder det fra det andet.

Nordsjællands Politi bekræfter, at der var ballade på Kokkedal Station nytårsaften.

Ifølge vicepolitikommissær Henrik Hattel får politiet en anmeldelse klokken 21.19 om at ventende togpassagerer bliver beskudt med fyrværkeri.

"Vi er på stedet klokken 21.30, men da er der ingen på stationen. Ventesalen bærer præg af, at der er kastet fyrværkeri ind - og personalet i 7 Eleven kiosken meddeler, at de lukker kiosken", oplyser Henrik Hattel til Ugebladet.

Noget lignende sker igen Nytårsdag, hvor der omkring klokken 18 bliver meldt om en gruppe på syv unge, der kaster kanonslag ind i ventesalen ud den for 7 Eleven kiosken. Der bliver ifølge Henrik Hattel også antændt fyrværkeri i en række skraldespande ved stationens busterminal.

Publiceret: 02. Januar 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt