H.C. og Jullie Andersen er særligt stolte af delikatesserne og de mange madolier, som de blandt andet har importeret til butikken.
H.C. og Jullie Andersen er særligt stolte af delikatesserne og de mange madolier, som de blandt andet har importeret til butikken.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Økologi på den sjove måde

Ny Hørsholm-butik vil gøre det nemt og spændende at handle økologisk

Der var engang, hvor økologi var noget lidt kedeligt noget i jordfarver. Det er det langt fra mere, og beviset kan man få på Usserød Kongevej, hvor Jullie W. Andersen og hendes mand H.C. Andersen netop har åbnet Ø-Butikken i nummer 22.

Hylderne har de fyldt med egenimporterede madvarer, hudplejeprodukter og delikatesser i alskens former og farver og med festlige navne som "Magic Mokey", men varerne har det tilfælles, at de alle er helt økologiske. Det gælder også vin, olier og kaffebønner - sidstnævnte males på stedet i en 100-år gammel mølle.

 

"Vi har valgt at tage varer ind fra mange forskellige leverandører. Alle kender i dag mærker som Urtekram, men her har vi også nogle ting, du ikke ser andre steder," siger Jullie, der har en baggrund som tjener og med cafédrift.

H.C. Andersen er tøjmand og tjener og er vokset op med en mor, der var købmand. I dag bor parret i Kokkedal med deres to børn, hvilket fik dem til at tænke mere over, hvad et godt produkt er. Så for dem begge er åbningen af Ø-Butikken opfyldelsen af en drøm, der egentlig lå til højrebenet.

"Jeg synes tit, at man skal flere forskellige steder hen for at få sine økologiske varer. Her henvender vi os til den helt almindelige dansker, der gerne vil have økologiske produkter - og man behøver altså ikke at være økonørd for at komme herind," fortæller Jullie, og H.C. supplerer: "Bare man interesserer sig for, hvad man kommer i hovedet. Man er også velkommen til bare at komme forbi, kigge i et blad eller få mere viden om økologi," siger han.

Hvis man leder efter et bestemt økologisk produkt, der ikke er på hylden, tilbyder Jullie også at skrive det ned og bestille det hjem, for som hun siger: "Vi vil gerne være en butik for de lokale her i Hørsholm".

Publiceret: 05. September 2008 11:08
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere