Røde Kors søger frivillige til Udrejsecenter Sjælsmark. Arkivfoto
Røde Kors søger frivillige til Udrejsecenter Sjælsmark. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bliv frivillig og få en ny horisont på tilværelsen

Røde Kors søger frivillige til udrejsecenter

Fakta

Har du lyst til at blive frivillige, kan du tilmelde dig her:

https://www.rodekors.dk/bliv-frivillig/asylansoegere/frivillig-asylcenter%20

“Du lærer mennesker at kende, får en ny horisont på tilværelsen og lærer virkeligheden at kende på en anden og ny måde.”

Sådan beskriver Stig Tønnesen, frivillighedskoordinator i Røde Kors, det udbytte, du kan få af at melde dig som frivillig til Udrejsecenter Sjælsmark.

Organisationen søger nemlig nu frivillige, der kan bidrage med menneskeligt nærvær og social støtte til de familier, der i Udrejsecenter Sjælsmark venter på at skulle ud af landet.

Informationsmøde

Det er første gang, Røde Kors søger frivillige specielt til udrejsecentret, der i slutningen af 2016 ændrede status til også at optage familier med børn.

Røde Kors Hørsholm holder informationsmøde om at være frivillig på Sjælsmark tirsdag 6. februar kl. 18.30 til 20.30 på adressen Savsvinget 4D i Hørsholm. Her kan du både få at vide, hvad du får ud af at melde dig og hvad du skal leve op til som frivillig.

Livserfaring og overskud

“Vi ønsker mennesker med noget livserfaring og overskud til at rumme mennesker, der er i en sårbar situation. Og stabilitet. Man skal gerne kunne sige ja til at være frivillig to aftenen om ugen,” fortæller Stig Tønnesen til Ugebladet og oplyser, at der vil blive indhentet børneattester på de frivillige, fordi de også får med børn at gøre.

Røde Kors har ikke tidligere rekrutteret frivillige til Sjælsmark, men nu er der en aftale på plads med Kriminalforsorgen (som driver Udrejsecenter Sjælsmark) om at gå i gang.

Stig Tønnesen vurderer, at der er brug for omkring et halvt hundrede frivillige.

f

Publiceret: 02. Februar 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet