Fra venstre Mette Koustrup og Anita Petersen fra styregruppen og leder af Frivillighedscenteret Maria Lindahl Strøm. Foto: Peter Mailand
Fra venstre Mette Koustrup og Anita Petersen fra styregruppen og leder af Frivillighedscenteret Maria Lindahl Strøm. Foto: Peter Mailand
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Blixen Klub er for Hørsholms modne piger

'Drengene' har Hemingway, kvinderne Blixen - og der er allerede venteliste

Blixen Klub Hørsholm

Klub for kvinder 60+ som ønsker at få inspiration, finde
fællesskaber og danne netværk.

Mødes omkring et foredrag/ oplæg og samles derefter til
et uformelt samvær.

Møderne er mandage en gang om måneden og igen efter sommerferien, hvor man arbejder hen imod at mødes hver 2. mandag september til december.

Mødested er Hørsholm Sognegård.

Der er gået mode i at danne klubber, hvor mennesker i Hørsholm på 60+ kan mødes, blive klogere og netværke

Der er for eksempel mændenes Hemingway Club, som etablerede sig i sensommeren 2015 og har kørt for fulde huse lige siden. Nu følger kvinderne op med Blixen Klub Hørsholm, som mandag har sit første møde i Sognegården med lokale satiretegner Jens Hage som klubbens første fordragsholder.

Flyvende start

Og noget tyder på, at Hørsholms modne kvinder får en mindst lige så flyvende start som mændene.

“Vi havde planlagt, at der skulle laves flyers og alt muligt for at gøre opmærksom på os. Det blev slet ikke nødvendigt. Mund-til-øre-metoden var nok til, at vi allerede før det første møde stod med en venteliste,” fortæller Mette Koustrup, som er del af den syv kvinder store styregruppe.

Dannelsen af Blixen Klub Hørsholm er sket hen over efteråret og begyndte med, at Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm i et nyhedsbrev afsøgte interessen for sådan en klub. Det var her, Mette Koustrup, 67-årig tidligere socialrådgiver i et pensionsforsikringsselskab, kom ind i billedet.

“Jeg hørte om det og ville gerne være med til at bygge noget op,” fortæller Mette Koustrup, som derefter sammen med de andre begyndte at skrive folk op på en interesseliste, som hurtig blev så lang, at der før pemieren er en venteliste.

Lige som mændende hentede inspiration i andre klubber, tager Blixen Klub Hørsholm sit udgangspunkt i organisationer, som andre har fundet på før dem. Der findes således en tilsvarende klub i både Gentofte og Greve.

Hvor mændene finder nødvendigheden i at mødes, fordi mænd ofte har svært ved at holde kontakterne ved lige, når et langt arbejdsliv stopper, gør noget lignende sig gældende for kvinder, mener Mette Koustrup.

“Vi kan forebygge noget ensomhed, for eksempel når ægtefællen falder fra. Og vi kan måske også bidrage til, at kvinder kan blive længere i eget hjem,” lyder det fra styregruppemedlemmet.

Hun tilføjer dog straks, at de, der nu har meldt sig under fanerne, virker “interesserede og aktive og fuld af kraft.”

Vil du give denne artikel et like eller kommenterer den, så er det på Ugebladets Facebook-side.

 

Publiceret: 05. Marts 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt