Sundhedsplatformen får blandt andet et løft i den nye budgetaftale for Region Hovedstaden. Samtlige partier i regionsrådet er enige. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Sundhedsplatformen får blandt andet et løft i den nye budgetaftale for Region Hovedstaden. Samtlige partier i regionsrådet er enige. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Budget på 38 milliarder på plads: Bred enighed i Region Hovedstaden

Fyringer og ekstra penge til Sundhedsplatformen i regionens nye budget

Samtlige partier i regionsrådet er enige om næste års budget for Region Hovedstaden. Budgettet finder blandt andet ekstra penge til Sundhedsplatformen og psykiatrien - men indeholder også afskedigelser. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

“Vi har med dette budget indgået en bred og ansvarlig aftale, hvor vi på tværs af partierne er enige om at prioritere patienterne, og hvor vi tager nye initiativer, der skal være med til at holde regionens udgifter til administration i snor,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

Budgettet indeholder besparelser å op til 80 millioner kroner, og pengene skal findes på regionens centrale administration og på administrationen på regionens hospitaler “til gavn for patienterne,” lyder det fra formanden.

Regionens nye elektroniske journalsystem, Sundhedsplatformen, får også penge i næste års budget. 10 millioner kroner får systemet med til forbedring og optimering. Systemet betyder også, at der er sparet over 100 millioner kroner indtil nu, fordi nogle opgaver er faldet bort.

Fyringer på vej

Budgettet betyder også, at der skal findes besparelser for 115 millioner kroner eller op mod 80 stillinger. Ifølge regionen er økonomien “robust”, men udgifter til hospitalsmedicin og nye behandlinger trækker i den anden retning.

Regionen forventer dog, at antallet af afskedigelser bliver mindre end 80 på grund af naturlig afgang, omplacering og ledige stillinger, der ikke bliver slået op. Der er omkring 40.000 ansatte i Region Hovedstaden.

Budgettet skal andenbehandles den 19. september.

jbt

FAKTA

Budget i Region Hovedstaden

Seks millioner kroner til styrkelse af patientsikkerhedsarbejdet og læring i forhold til hurtigere diagnosticering

29,1 millioner kroner til hurigere ambulancer.

12 millioner kroner til psykiatrien.

Kilde: Region Hovedstaden

Publiceret: 13. September 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt