Det går den rigtige vej med sagsbehandlingen af byggesager i Hørsholm Kommune, men gamle sager driller fortsat.
Det går den rigtige vej med sagsbehandlingen af byggesager i Hørsholm Kommune, men gamle sager driller fortsat.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Byggesager: De gamle sager nager fortsat i Hørsholm

Mange byggesager klares dog nu inden for de afsatte mål

Hørsholm Kommune rangerer fortsat i den tunge ende, når det gælder sagsbehandlingstiden i byggesager. Ifølge Dansk Byggeri var Hørsholm med 40 dage den kommune i Nordsjælland, der i 2016 havde den længste ventetid. Den er oven i købet stedet med fem dage fra 2015.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at en borger skal vente i 40 dage for at få tilladelse til at bygge eksempelvis en carport. For skal man bygge sådan én, en garage eller et skur, så var den gennemsnitlige ventetid sidste år tre dage. Og det er langt hurtigere end de 14 dage, kommunen selv har sat sig som mål i den slags sager. Kommunens egen opgørelse over sagsbehandlingstiden viser desuden, at forvaltningen i 2016 nåede sine servicemål i alle 24 sager, de fik ind af døren af denne slags. Året før blev kun godt tre fjerdedele af de mål, der var sat, nået.

Det er en udvikling, formanden for Miljø- og planlægningsudvalget, Peter Antonsen (BL), ganske godt tilfreds med.

“Jeg vil sige det sådan: Jeg er meget tilfreds og forvaltningen kan være stolt over denne udvikling. Det er et rigtig godt resultat af den indsats, der blev begyndt for tre år siden,” siger Peter Antonsen (BL).

For tre år siden var Hørsholm i bund på nærmest alle parametre, når det gjaldt sagsbehandlingstider i byggesager. Det satte man sig for at lave om på ved en ny organisering af arbejdet og yderligere mandskab.

Resultatet af indsatsen ses også på andre områder. Eksempelvis er sagsbehandlingstiden på etage- og erhvervsejendomme nu på gennemsnitlig 16 i stedet for 84 dage, som var servicemålet. Og i 98 procent af sagerne blev servicemålet overholdt. Der er dog også områder, hvor det er gået den forkerte vej: Eksempelvis er det i ansøgninger om enfamiliehuse og større carporte kun i godt tre fjerdedele af tilfældene lykkes at holde sagsbehandlingstiden under de 28 dage, der er målsætningen. Til gengæld viser kommunens analyse, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på dette område ligger på 15 dage.

Selv om kommunens egne tal taler imod Dansk Byggeris 40 dage, afviser Rune Munch Christensen, teamleder i byggesager i Hørsholm Kommune, ikke opgørelsen fra Dansk Byggeri.

“Tallet kan ikke anfægtes. Det skyldes blandt andet, at de i deres analyse tager samtlige sager med. Også gamle sager fra de bunker, vi arbejder på at få bragt ned. Men når en sag fra 1999 tæller med, ja, så bliver den gennemsnitlige sagsbehandlingstiden selvfølgelig lang,” forklarer Rune Munch Christensen.

Publiceret: 16. Maj 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere