Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dalgaard SuperBest sikrer sig mod hjertestop

Dalgaard SuperBest har som det eneste supermarked i Hørsholm anskaffet sig en hjertestarter. Flere dagligvarebutikker i Hørsholm kan se idéen

Foto og tekst: Rikke Søholm

Man lægger ikke lige mærke til det ved første øjekast, men i kiosken i Dalgaard SuperBest hænger der et synligt grønt skilt med et hvidt hjerte på.

Skiltet signalerer, at der findes en hjertestarter i kiosken, og er uheldet ude, så er chancen for at overleve et hjertestop større, når butikkens personale tager hjertestarteren i brug, inden ambulancen ankommer.

"Vi går meget ind for at hjælpe og være først med det nye. Vi har stort set alle mulige moderne tekniske hjælpemidler og tager et ansvar," siger forretningschef Uffe Danielsen fra Dalgaard SuperBest, som heldigvis aldrig har oplevet, at en kunde har fået hjertestop i butikken.

Trygge kunder

Kunde Birthe Christensen har selv problemer med hjertet.

"Det er trygt at vide, at der er kompetent hjælp at hente, når jeg kommer i butikken," siger Birthe Christensen.

"Det er ikke noget, jeg tænker over, men det er da rart at vide. Så længe, at personalet er blevet oplært og har været på kursus, og så skal de også på genopfriskningskursus hvert år," siger Bente.

Konkurrenter kan se idéen

En rundspørge Ugebladet har foretaget til Aldi, Irma, SuperBrugsen, SuperBest i Rungsted og Netto i Hørsholm Kommune viser, at ingen af de andre supermarkder har en hjertestarter.

"Det er ikke noget, vi har drøftet, men det er sikkert nok en god idé," siger uddeler Per Hansen i SuperBrugsen i Hørsholm Midtpunkt, hvilket butikschef i SuperBest i Rungsted, Bertil Buchhave, nikker anerkendende til.

I Irma har cheferne været på førstehjælpskursus, hvor de også lærte af betjene en hjertestarter, men butikken har endnu ikke anskaffet sig en hjertestarter.

I Netto skal samtlige butikschefer og souschefer i hver butik på førstehjælpskursus, oplyser Nettos HR-afdeling.

Publiceret: 01. Marts 2010 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere