Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ét skoledistrikt er vejen til bedre skoler og mere frihed for den enkelte

Af Stine Darmer (LA), kandidat til Hørsholm Kommunalbestyrelse, Marievej 7, Hørsholm:

Når Liberal Alliance i Hørsholm gerne ser, at de fire skoledistrikter lægges sammen til ét, er det ikke for at centralisere og bureaukratisere - tværtimod.

Med ét skoledistrikt vil forældrene have mulighed for at vælge den skole, der passer til deres barn og ikke kun den skole, der tilfældigvis ligger tættest på.

I Hørsholm går ca. hver fjerde af alle grundskoleelever i privatskoler. For en stor andels vedkommende er dette ensbetydende med lange transporttider og langt mellem legekammeraterne.

Er det for sjov skyld? Nej, det er det desværre ikke. Privatskolerne gør noget, som folkeskolerne helt har misset. De differentierer sig. Der er skoler for højtbegavede børn, skoler for elever, som er kreative og skoler for de børn, der har talent for sport.

Fælles for dem alle er dog, at de overholder lovens krav om undervisningsmål. Samme krav som folkeskolen skal opfylde. Der er altså ikke tale om, at privatskolerne 'snyder' med undervisningen.

Med fire folkeskoler indenfor et relativt lille areal, har Hørsholm kommunes folkeskoler alle muligheder for at følge i privatskolernes fodspor - og differentiere sig. Det skal naturligvis være op til den enkelte skoles ledelse at beslutte hvilken vej, man ønsker at vælge.

Liberal Alliance har tiltro til, at den enkelte skoleleder i samarbejde med den valgte skolebestyrelse kan definere og eksekvere de ønskede initiativer for netop deres skole. Og i direkte konkurrence med de andre folkeskoler, er det vores overbevisning, at kvaliteten af Hørsholms folkeskoler vil øges.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret: 19. April 2017 07:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere