Foto: Søren Dahlbergen
Foto: Søren Dahlbergen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Anne Ehrenreicht (V) fortsætter vendetta

Svend Erik Christiansen, Socialdemokratiet, Gardeniavej 3, 2970 Hørsholm

Anne Ehrenreicht (V) har via Danmarks Statistik fundet frem, at på trods af en grundskyldspromille i København på hele 34, har Københavns borgere relativ set en væsentligt mindre boligskat end f.eks. Hørsholms borgere. Det har hun jo ret i. Der er bare den forskel mellem Hørsholm og København, at Københavnerne bor i mange etager ovenpå hinanden. Når man bor i etageejendomme deles man om at betale grundskylden, og jo flere der deles, jo billigere bliver det for den enkelte.

Det er derfor helt urimeligt at sammenligne ejendomsskatten i København med Nordsjællandske kommuner ud fra nogle gennemsnitsbetragtninger. Med mindre Anne Ehrenreicht vil medvirke til, at hele Nordsjælland bebygges i op 5 etager, vil forskellene nok fortsat bestå, med mindre der ændres i skattelovgivningen.

Ejendomsskatterne er steget meget bl.a. i de nordsjællandske kommuner, men en af grundene hertil er Venstres skattestop fra 2001. Ejendomsskatten er den eneste skat, kommunerne reelt kan regulere på. Så lad os i stedet i fællesskab arbejde på, at folketinget fjerner skattestoppet, så boligbeskatningen kan få det serviceeftersyn, den trænger til.

Publiceret: 10. Marts 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere