Debattøren ser gerne bevoksningen ud mod banelegemet fjernet.
Debattøren ser gerne bevoksningen ud mod banelegemet fjernet.
Foto: Fred Jacobsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Banedanmarks vandalisme i Rungsted

Af Peter Hærning, Tværvej 1, 2960 Rungsted Kyst:

Det har glædet mig meget, at bevoksningerne ved afkørslen Hørsholm syd fra motorvejen er blevet ryddet for væltede træer og andet kvas. Det er en fornøjelse at se på, men arealerne ligger jo også i en anden kommune. Men det ville være dejligt om Hørsholm også sørgede for at der blev ryddet op inden for kommunegrænsen.

F.eks. er det at gå en tur langs banen mellem Rungstedvej og Vallerød Banevej ikke just en fornøjelse. Det er en skændsel, at betragte banearealernes totale virvar af afskårne grene, træstammer og andet. De forårsblomster, der tidligere lyste op, har ikke overlevet den vandalisme Bane Danmark har udført på deres såkaldte ”skovarealer”. (Hvor har man oplevet en skov på 5 – 10 meters bredde?) Det må være helt naturligt, at banearealerne behandles, ligesom den bebyggelse banen går igennem. I dette tilfælde en villabebyggelse.

Jeg har tidligere forsøgt at få kommunen til at interessere sig for emnet, men har aldrig fået svar på, hvad Kommunalbestyrelsen mener om Bane Danmarks behandling af arealerne.

Nu er der en enestående mulighed for at få ryddet op, da al togdrift er stoppet nord for Rungsted station i sommer. Jeg håber derfor, at kommunen meddeler Bane Danmark, at der skal ryddes, og hvis ikke, at det vil blive gjort for deres regning.

En anden mærkværdighed er den retablering, der er sket af Østrebanesti efter kloakunderboringen. Der er indtil nu lagt et glimrende underlag af stabilt grus, men den færdige grus overfladebelægningen mangler, så jeg imødeser, at den endelige grusbelægning snarest kommer, og helst inden der er nogen, der falder og kommer til skade på den ujævne og stenede overflade.

Publiceret: 13. Juli 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt