Byrådsmedlemmerne Jakob Nybo, Liberal Alliance, Ann Lindhardt, Venstre, og Glen Madsen, Dansk Folkeparti.
Byrådsmedlemmerne Jakob Nybo, Liberal Alliance, Ann Lindhardt, Venstre, og Glen Madsen, Dansk Folkeparti.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Biografen er en ’dødssejler’ og dømt ude af borgerne

Af Glen Madsen (DF), Jacob Nybo (LA) og Ann Lindhardt (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Lige nu har vi et kulturtilbud i Trommen, som er en “dødssejler”. En biograf som ikke bliver brugt som det var ønsket og tiltænkt. Borgerne har talt, og de har dømt biografen ude.

Det er vores pligt at lytte til borgerne og bruge borgernes penge på den bedst forsvarlige måde. Vi vil meget gerne have biograf i byen, men så skal den være et privat og professionelt foretagende, som har erfaring og ekspertise.

Det skal ikke være et kommunalt projekt at drive en biograf, og slet ikke en biograf, som mange af månederne sidste år i gennemsnit havde under ni personer ved hver forestilling. Sågar har der ved nogle forestillinger været nul personer. Det er ikke ok at kaste flere “gode penge efter dårlige”.

Det er bestemt ikke ansvarlig politik når:

Den årlige leje ikke stiger med over fire gange flere forestillinger end budgetteret.

Personaleudgifterne er steget kraftigt i takt med flere forestillinger.

Biografen betaler 300.000 kr. om året for over 700 forestillinger.

Lokalelejen for en forening eller virksomhed er minimum 13.900 kr.

Dette er meget kritisabelt, og kan ikke forsætte.

Efter vi har fået indblik i biografens drift og økonomi, så skal der en helt ny plan og positive tal på bordet, hvis vi ikke skal foreslå at lukke biografen.

Efter at have gennemlæst resultatet for en periode af 2017, kan vi ikke støtte, at kommunen giver 500.000 kroner i årligt tilskud.

Vi synes, det er meget tydeligt at biografen ikke kan fortsætte sin nuværende kurs, når man kigger på belægningsbilagene samt de økonomiske forhold. Vi er nødt til at kigge på, hvor mange penge, vi bruger på dette kommunale biograf projekt, og hvor mange borgere der rent faktisk har gavn af dette.

For 500.000 kroner tror vi tre partier, at vi kan komme meget længere og få skabt meget mere kultur til byens borgere.

Vi skal sikre, at vi får det mest spændende og visionære kulturhus i Trommen. Hørsholm er utroligt privilegeret, at vores kommune har sådan et fantastisk kulturhus, men det er også vores pligt at bruge det bedst muligt til gavn for flest borgere. Vi ønsker en anden og langt mere ansvarlig brug af borgernes penge.

Trommen skal være åndelige vitaminer, gode kulturelle oplevelser, fællesskab og socialt samvær. Vi skal sikre, at vi har de tilbud i Trommen, som borgerne efterspørger. Vi har visioner for Hørsholm Kommunes kulturpolitik.

Vi skal sammen med borgerne skabe et visionært, sprudlende og nyskabende kulturliv i Trommen. Trommen skal have endnu mere fokus på kulturel dannelse af børn og unge. Børn og unge udvikler kompetencer, der kan bruges gennem hele livet.

Vi skal have meget mere fokus på at kulturtilbudene og detailhandlen bliver sammenhængende, så fremtidens byliv både er kulturlivet og erhvervslivet. Trommen skal have kulturtilbud til alle i kommunen, unge som ældre. Trommen skal have pulsen og borgerne tilbage.

Vi skal have jer borgere i spil, flere frivillige kræfter, dialog omkring Trommens fremtidige kulturelle tiltag. Bedre kulturtilbud som borgene vil bruge! Og IKKE poste flere penge i en tom biograf.

Publiceret: 22. Februar 2018 10:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt