Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Boligbeskatning er ikke fair, og slet ikke for pensionister

Af Leif Rump, Breelte Haven 30, 2970 Hørsholm

Kristian Pryds har skrevet et fortræffeligt indlæg, men han glemmer en meget væsentlig detalje. En gruppe, som blevet ramt særligt hårdt af de stigende ejendomsskatter, er pensionister, som havde søgt at leve op til politikernes målsætning om længst muligt i eget hjem (for derved at spare det offentlige for udgifter). Det er i særlig grad pensionister i hovedstadsområdet, hvor ejendomspriserne er høje, der er blevet ramt.

Med hensyn til ejendomskatten, er grænsen for det beløb der kan "indefryses" fortsat 200.000 kr., og med de stærkt stigende vurderinger, nås loftet højere. Renten på det indefrosne beløb er også blevet sat væsentligt op, hvilket betyder at loftet nås endnu hurtigere.

Med hensyn til ejendomsværdiskatten er det imidlertid meget værre. Tidligere, hvor der betaltes skat af "værdi af egen bolig", blev den beskattede "indtægt" halveret fra 2 til 1% af ejendomsværdien, når man blev pensionist. Ejendomsværdiskatten bliver ganske vist også reduceret til det halve, MEN DET GÆLDER KUN ved en meget beskeden indtægt (og som ikke giver pensionisten råd til at blive boende i Hovedstadsområdet). For en beskeden bolig i Hørsholm Kommune, betyder dette let en månedlig merudgift på over 1.000 kr.

Dette er en yderst alvorlig sag for mange pensionister.

Publiceret: 27. December 2016 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere