Kommunalvalg 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: De Konservatives prioritering af dine og mine penge

Af Troels Moe (LA), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse, Bolbrovej 25, Rungsted Kyst:

At Hørsholm kommune har et stort udbud af sport, fritid & kultur tilbud er en værdi for mange af kommunens borgere, ingen tvivl om det. Men at det skal koste Hørsholms skatteydere godt 28 mio. kr. mere end tilsvarende tilbud i Allerød Kommune og 16 mio. kr. mere end landsgennemsnittet, er uforståeligt og uansvarlig misbrug af borgernes penge.

For 28 mio. kr. kunne vi nedsætte kommuneskatten fra i dag 23,2 % til 22,5 %, hvilket ville være Danmarks laveste sammen med Rudersdal Kommune, eller vi kunne undgå skattestigninger for boligejerne i 2018 og 2019 ved at fastfryse den kommunale grundskyld - blot for at sætte beløbet i perspektiv!

Allerød Kommune har samme antal borgere som Hørsholm. De har ingen skøjtehal, men de har to svømmehaller, to biblioteker, en ny renoveret musikskole, et stadion større end Hørsholms og masser af haller til boldspild, samt en biograf og et kulturhus og kan altså tilbyde de samme tilbud for 28 mio. kr. mindre om året end Hørsholm kommune.

De 28 mio. bliver hurtigt til 30 mio. kr., når driften af den kommunale biograf og den nye skøjtehal medregnes og måske endnu større, hvis flertallet vælger at støtte et nyt museum i det nedlagte Jagt & Skovbrugs museum, hvor borgmesteren har udtalt, at de Konservative er klar med et million beløb i støtte til det rigtige projekt.

Diskussionen går nu på frekvensen af linnedskift for svagelige medborgere, besparelser overfor børn med særlige forudsætninger samt nedlukning af små populære og velfungerende institutioner pga. stordriftsfordele osv. Vigtige kerneområder, der hvert år under budgetforhandlingerne udsættes for besparelser, ofte for at finde nogle få mio. kr.

Det giver jo ingen mening! Det giver jo absolut slet ingen mening, når de konservative samtidig kræver et eklatant overforbrug på området for Sport, Fritid & Kultur.

Hvor svært kan det være at gå samme vej som Allerød kommune, hvor frivillige ulønnede borgere står for hovedparten af alle sports - og kultur tilbud? Er der en angst hos de Konservative i Hørsholm for at miste indflydelse og vælgere, eller mener I, at kvaliteten af udbud bliver ringere når frie aktive borgere selv kan bestemme og udføre det arbejde, som vi i Hørsholm betaler kommunale medarbejdere for?

Her er den store forskel på de Konservative og Liberal Alliance. Vi ønsker at kommunens mange frivillige borgere får maksimal frihed og selvbestemmelse på alle områder, der ikke er kerneopgaver for kommunen, uden kommunalpolitisk indblanding vel at mærke. (Hvorfor skal kommunalt lønnede medarbejdere f.eks. bestemme, hvilke film der skal vises i biografen?)

Det er forudsætningen for at frivillige vil bidrage med viden, entusiasme og hænder. Det virker i Allerød kommune, i øvrigt med en konservativ borgmester, så det kan naturligvis også virke i Hørsholm. Spørgsmålet er om de Konservative har modet – de har vi!

Publiceret: 31. Maj 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere