Arkivfoto:
Arkivfoto:
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Den dag da Dorte og de konservative drak dus - med Bertel Haarder

Henrik Lykke-Nedergaard, Hasselparken 22, 2970 Hørsholm

"Velfærd fremfor mursten". Altså. Skift reklamebureau.

Hvad nu hvis mursten er lig med velfærd? Stenene giver hygge, socialt samvær, tryghed, er grundlaget for gode minder, nye oplevelser, historik og meget andet i samme boldgade. Marineforeningen er sådan et sted. Og her vil de Konservative så lave deres helt egen Bertel Haarder. De vil sælge stenene. Nedlægge lokalernes gode formål. Ligesom Bertel Haarder gjorde med Jagt- og Skovbrugsmuseet, selvom det var de Konservative meget imod. Og de to institutioner ligner ellers hinanden rigtig meget.

Men hvad er Marineforeningen? Det er en gammel forening med rødder i den danske flåde. Her i Hørsholm har vi historiske uniformer og våben, antikke splitflag, kanoner, ankre, kompas, landmine, håndbyggede modelskibe, en hel væg fra det gamle kongeskib, billeder af diverse konger og dronninger, sabler og meget mere. Det flytter man altså ikke lige, og genskaber den ånd og atmosfære, som disse mursten danner rammen om.

Men er vi bare en forening for gamle sejltosser? Det synes jeg ikke. Vi er åbne. Vi holder koncerter på Apotekertorvet, laver bankospil for alle, nytårskoncert, deltager aktivt når ungdomsforeninger holder overlevelsesøvelser om natten. Lokaler og personer er til rådighed når formålet er godt. Spørg bare de mange tusinder, der gennem årene har sat pris på vores nærvær i kommunen. Og vi gør det frivilligt. Vi betaler også tit. Og så sørger vi for - gratis - at vedligeholde og forbedre bygningen.

MEN. I disse for vores kommune så fattige tider, så er jeg helt personligt meget glad for at bo tæt på borgmesteren. Vi har nemlig, i forbindelse med borgmesterens indflytning, fået en meget flot og ny-renoveret vej. Den burde omdøbes til: "Borgmester Slotveds Boulevard". Det sker sikkert også. Og sikkert også samtidig med at de Konservative får et nyt valg-slogan: "Hellere asfalt fremfor mursten med velfærd".

Nu er vi af natur meget venlige og imødekommende mennesker i Marineforeningen. Vi laver ikke unødig vrøvl. Men lad være med at træde os over tæerne, for så stiller vi op. Allesammen.

Nå. Jeg er sikker på, at jeg på hele Marineforeningens vegne kan takke de over 200, der trodsede kulden og mødte op til vores nytårskoncert, og bagefter til et glas champagne i foreningens lokaler. Jeg håber I nød det, for hvis det står til de Konservative, så bliver det sidste gang, vi kan afholde dette arrangement i sådanne hyggelige og historiske omgivelser. For det er jo ikke velfærd. Det er kun mursten!

Publiceret: 16. Januar 2017 09:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt