Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Der er også plads til Konservative i ’blå blok’

Af Annette Wiencken (V), gruppeformand i kommunalbestyrelsen:

Kære Morten Slotved, kære Kristin Arendt.

Det er med nogen undren, at vi i Venstre er vidne til læserbreve fra konservative hænder, der opfordrer bl.a. Venstre til at samarbejde og være konstruktive. For i Venstre har vi søgt et samarbejde med jer kon-servative i flere valgperioder, men uvist af hvilken grund, har der ikke været plads til os i konstitueringerne hverken i 2013 eller i 2017. Så hvis vi, som borgmesteren kalder Venstre, er et oppositionsparti, så er det fordi borgmesteren har valgt, at det skal være sådan.

Med hensyn til den konkrete sag – nemlig beslutningen om at udarbejde en helhedsplan for Rungsted Øst – så er vi rigtigt glade for de ændringer i beslutningen, som vi blev enige om på Kommunalbestyrelsesmødet den 19. marts. De ændringer, som Venstre, DF og LA tog initiativ til, skal for det første udelukke enhver tvivl om, hvorvidt kommunens bygninger i området er sat til salg – det er de ikke. For det andet skal beslutnin-gen give plads til dialog og grundig analyse af muligheder, begrænsninger og ønsker om forandring, som måtte være blandt borgere, politikere og brugere i området. Den tilgang til byudvikling er en vigtig sejr for Hørsholms borgere og vil forhåbentlig også være Kommunalbestyrelsens tilgang i fremtidige byudviklings-projekter.

Venstre ønsker at samarbejde, og vi har aldrig påstået, at et forslag til helhedsplan for Rungsted Øst er vo-res idé! Men vi har sagt, at vi ønsker samme fremgangsmåde ved udviklingen af Rungsted Øst, som vi har set mht. udviklingen af sygehusgrunden, nemlig udvikling baseret på dialog.

I Venstre gør vi ikke krav på det, som ikke er vores, og vores pressemeddelelse nævner heller ikke sejr med ét ord. Til gengæld husker vi tydeligt et indstik i Ugebladet for et par år siden, hvor de konservative stolt fremfører – og vi citerer:

”VI har købt hospitalsgrunden og er i gang med at udvikle den…” og ”Vi har mange attraktive kommunalt ejede bygninger, der kan udnyttes bedre. VI er derfor ved at optimere…”. Begge projekter har en samlet kommunalbestyrelse nu altså stået bag.

Men lad nu det ligge. Vi er i hvert fald enige om én ting: Vi er her for Hørsholms skyld, og hos Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ser vi gerne et tættere samarbejde i de borgerlige partier. Vi tre partier har etableret et godt samarbejde, og der er sandelig også plads til de konservative her i ”blå blok”.

Publiceret: 26. Marts 2018 10:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet