Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Der findes ingen nemme løsninger på Kokkedal Station

Af Jan H. Klit, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse (K):

Jeg har med stor interesse fulgt med i debatten omkring den generelle situation på Kokkedal station. Jeg og ingen andre kan vel være uenige om, at der selvfølgelig skal skabes mest mulig tryghed og sikkerhed for de borgere som færdes omkring stationen.

Udfordringen ligger dog i, at det desværre ikke er så let endda at skabe/genskabe denne form for tryghed. At der så ind i mellem tillige er episoder som den nytårsnat, hvor flere unge mennesker udviser en helt i gennem uacceptabel og utilstedelig adfærd, gør det desværre ikke meget bedre.

Jeg har som politimand tidligere beskæftiget mig indgående med problemstillingerne og udfordringer i området omkring Kokkedal Station og tillader mig på den baggrund at vurdere, at der desværre ikke findes nogen ”nemme løsninger”.

Jeg er helt enig med Anders Vestergaard i, at vi også som kommunalbestyrelse bør gå forrest og dermed forsøge at finde langsigtede bæredygtige løsninger.

Når det så er sagt, hersker der efter min opfattelse ingen som helst tvivl om, at der her helt klart er tale om en politimæssig opgave, ligesom jeg er helt sikker på, at Nordsjællands Politi gør, hvad de kan for at håndtere udfordringerne. Dette være sig både i form af en reaktiv indsats, når problemer eskalerer, men samtidig i forhold til den mere proaktive indsats i SSP regi, hvor jeg er vidende om et fint samarbejde SSP Hørsholm og Fredensborg i mellem.

Endvidere er jeg bekendt med flere tiltag fra politiets side, som løbende har møder med DSB og deres vagter samt de respektive 7-eleven butikker.

Det betyder selvfølgelig ikke, som nævnt, at vi skal 'sidde på hænderne' og afvente situationens eventuelle yderligere udvikling.

Man kan jo som bekendt altid forsøge at gøre lidt ekstra, og mulige tiltag kunne netop være styrkelse af SSP, videoovervågning og vagtordning i kommunalt regi med dagligt tilsyn og navnlig i aftentimerne, hvor problemet typisk er størst.

Jeg vil også den kommende tid forsøge at følge situationen nøje og herunder overveje, hvordan vi i kommunalt regi kan være med til at sikre bæredygtige og holdbare løsninger, så alle, også på Kokkedal Station, kan føle sig trygge og bekvemme i dette hjørne af kommunen.

Publiceret: 10. Januar 2017 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt