Jan Klit (K).
Jan Klit (K).
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Der skal blæse nye vinde med tryghedsudvalget

Af Jan Klit (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og formand for Tryghedsudvalget (§17, stk. 4-udvalg):

Fint indspark omkring kommende § 17, stk. 4 udvalg, Glen Madsen (DF). Jeg er langt hen af vejen i øvrigt ganske enig med dig i dine betragtninger.

Selvfølgelig når man ikke sit mål, såfremt man ikke kender/erkender udgangspunktet. Gammelt ordsprog siger i øvrigt for enhver skipper uden bestemt kurs vil der være modvind.

Det er jo netop derfor, jeg ved mange lejligheder har sagt, at vi med dette udvalg hurtigst muligt skal forsøge at afdække, hvad der er op og ned i forhold til de eksisterende fakta på området.

Det værende sig tryghedsmålinger og kriminalitetsudviklingen. Det kommende udvalg er jo bl.a. netop et resultat af, at vi som politikere har erkendt at utrygheden i en eller anden udstrækning eksisterer på flere områder trods faldende kriminalitet, men jo netop udvist politisk handlekraft ved etablering af det nye udvalg.

Derfor er jeg da også fuldstændig enig med dig i, at en grundlæggende præmis er grundig dialog med borgerne. Det er jo netop derfor udvalget skal være bredt repræsenteret med f.eks. borgere fra boligforeninger, idrætslivet, ungerådet og ikke kun et 'ekspertudvalg'.

Og ja, der skal som jeg ser det løbende være dialog med involvering af borgere med f.eks. grundejerforeninger, boligforeninger mv..

Så nej vi skal ikke blot investere tid og energi på et ”luftkastel”, men derimod i arbejdstøjet. En kommende borgerundersøgelse hilser jeg da helt klart velkommen, men skal vi ikke lige have udvalget i gang først, end vi allerede nu begynder at konkludere - og jo jeg tror og håber faktisk, at det kommende udvalg kan øge politiets tilstedeværelse.

Nu får vi jo som bekendt foreløbig tilgang af en eller flere områdebetjente, så måske 'blæser nye vinde' også på det område.

Publiceret: 15. Februar 2018 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet