Anne Ehrenreich (V)
Anne Ehrenreich (V)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Derfor skal bussagen i byrådet

Af Anne Ehrenreich, Medlem af Regionsrådet for Hovedstaden og Hørsholm Kommunalbestyrelse for Venstre:

Svar til Arne lund:

Årsagen til Regionens økonomiske udfordringer inden for kollektiv transport hænger delvis sammen med, at Regionsrådet tidligere selv har besluttet kun at bruge 500 mio. kr. af vores samlede ramme på en mia. kr. til regional udvikling på kollektiv transport, da rammen også skal dække udgifter til bl.a. oprensning af jordforurening mv. Vores budget til kollektiv transport er presset af Letbanen men også af stigende priser hos Movia, som vi målrettet har arbejdet for at sænke bl.a. ved at gå i dialog med Movia om organisationens omkostninger. Regionsrådet øgede allerede sidste år bevillingerne til kollektiv transport, og det mener jeg også er en af de mulige løsninger på vores udfordringer.

En anden løsning er at sikre, at yderområderne prioriteres, og at vi ikke opretholder en overkapacitet i København oven på Metrocityringen og langs Letbanen, hvor borgerne jo får andre mulighederne. Efter min opfattelse skal udgifterne til kollektiv transport ikke flyttes over på kommunerne. Det er ikke rimeligt. Venstre arbejder målrettet for at finde konstruktive løsninger på situationen i Regionsrådet for Hovedstaden.

Arne Lund antyder, at jeg kun interesserer mig for kollektiv transport i Hørsholm Kommune. Mine kollegaer i Regionsrådet ved, at det ikke er korrekt. Venstre har således netop indgivet kommentarer til Trafikplanen for den statslige jernbane for 2017-2032, som dækker udfordringerne for hele regionen. Min aktivisme vedr. bus 150S er også regional, da bussen ikke kun betjener Hørsholm Kommune men også Rudersdal, Fredensborg, Lyngby, Gentofte og Københavns Kommuner.

Som kommunalpolitiker i Hørsholm har jeg dog også pligt til at sikre, at Hørsholm kommune varetage sine interesser bedst muligt. Derfor har jeg bedt om at få bussagen på det kommende møde i Hørsholm Kommunalbestyrelse for at sikre, at vi som flere andre kommuner i regionen sender en protest til regionen over spareforslagene.

Publiceret: 20. Februar 2018 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet