Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det er ikke så slemt at miste museet

Af Jørgen Møller, Byvænget 210, Kokkedal

Jeg mener, det nok ikke er så slemt, vi har mistet vores jagtmuseum i Hørsholm. Det museum, som mange kender fra nogle år tilbage, hvor der var pragtfulde malerier på væggene, og i montrene var der udsøgte våben, som var skænket af de kongelige og andre personer. Det var våben, der var fremstillet som rene kunstværker og et ubegribeligt dygtigt håndværk.

Men sådan var det ikke mere. Der i hallen, hvor disse ting engang var, er det blevet erstattet med grimme ligegyldige spånplader, der er overmalet, muligvis af den lokale fritidsklub. Den pragtfulde våbensamling er devalueret til nogle misligeholdte bondegeværer fra 1800 tallet, og de øvrige genstande i montrene har næppe set en kærlig hånd i lange tider (var det ikke 14 personer, der var tilknyttet museet?).

Et museum må da være en samling af ting, der omhandler de ting og den kultur, som museet handler om, men meget af det bedste er væk og erstattet af fantasi stenalder mænd med flitsbuer og andet gøgl.

Ja det er selvfølgelig noget for børn, men det er vel ikke målgruppen for et jagtmuseum.

Ærgerligt er det dog, at skovbrugsmuseet også forsvinder. Det var stadig helt intakt og en rigtig god oplevelse, at besøge.

Jeg vil håbe jagtmuseet bliver bragt tilbage til sin oprindelige storhedsperiode - og dem der skal gøre det, har en positiv indstilling til hvordan et jagtmuseum skal være.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret: 10. Januar 2017 13:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere